Pénz 7 – projektnapok az Andrássy suliban

Március 4-6. között projektnapokat tartottunk az Andrássy suliban, melynek témája a pénz volt.


A gyerekek megismerkedtek a pénz történetével, különböző formáival a történelem során. Mire használjuk a pénzt? – vagyis a pénz különböző fizetési lehetőség. Mi a pénz, a hitel, a csekk, a váltó? Kik a hagyományos és nem hagyományos pénzügyi vállalkozók? Miért jó gyűjtögetni, spórolni? Korosztályoknak megfelelő játékok során megismerkedtek a helyes családi gazdálkodással. A nagyobbak Hangyál Nikolett szociális segítő munkatársunkkal szociopoly társasjátékon vettek részt, családokat alkotva ismerkedtek meg az egy háztartásban élők bevételi forrásainak a lehetőségeivel, valamint kiadások széles palettájával.

A projektnapok végén – korosztályokhoz igazodva – minden osztálynak projektmunkát kellet benyújtania. Első feladatként minden csoportnak pénzt kellett terveznie. A tervekből kiállítást szerveztünk az aulában. Második feladatként az alsó tagozatosoknak családi költségvetést kellett kollázsként benyújtani. Az 5-6. osztályosaink lakást rendeztek be szintén kollázs formájában. A legnagyobbak pénzügyi pályázatot írtak egy általuk elképzelt osztálykirándulásra.

Ezúton is köszönöm a projekt összeállításában részt vevő kollégáimnak: Hangyál Nikolettnek, Simon Gyöngyinek, Gonda Andreának valamit a lebonyolító osztályfőnököknek a munkáját.

Szöveg és kép: Kabai Gabriella, tanár