Fókuszban a közbiztonság

A Vecsés Közrendjéért és Közbiztonságáért Közalapítvány a ko­­ronavírus-járvány idején is fokozottan kiveszi a részét a mun­kából. Az alapítvány rendszeresen támogatja a közbiztonság elősegítésén munkálkodó egyesületek mindennapi tevékenységét, melyre a járvány jelenlegi szakaszában fokozottan szükség van.

Ifj. Kortye Vilmos, az alapítvány elnöke 2019 szeptemberében vette át a posztot ifj. Fekete Károlytól. A jelen helyzetre gyorsan reagálva mindenképp segíteni akart, ezért felkereste a helyi polgárőrséget, hogy megtudja, mire van leginkább szükségük. A koronavírus-járvány terjedésének meggátolása érdekében arc- és szájmaszkokat kért az egyesület, hogy azokat később eljuttathassa a megfelelő intézményekbe. Az alapítvány 200 többször használatos, mosható arcmaszkkal és 1100 kesztyűvel támogatta a Vecsés Települési Polgárőr Egyesületet. Az adományt Hanek Gábor, az egyesület vezetője vette át.
Ifj. Kortye Vilmossal ennek apropóján az alapítvány mindennapi munkájáról, jövőbeni terveiről beszélgettünk.

– Mivel foglalkozik jelenleg az alapítvány?

– Az alapítvány elsősorban városunk közbiztonság-javítása, ennek támogatása érdekében tevékenykedik. Igyekszünk megteremteni az ehhez szükséges feltételeket, támogatjuk a bűnmegelőzést, együttműködve az önkormányzattal és helyi csoportokkal.

– Kikkel van együttműködésben az alapítvány, milyen a kapcsolat velük?

– A vecsési polgárőrséggel napi szinten kapcsolatban állunk, vezetőjükkel, Hanek Gáborral nagyon jó kapcsolatot ápolunk, kölcsönösen támogatjuk egymást. Közös a célunk: a lakosság biztonságának megteremtése, a polgárok védelme, felkészítése a különleges helyzetekre. Emellett a rendőrséggel is tartjuk a kapcsolatot, bármilyen kérdés, kérés esetén fordulhatok hozzájuk és ez fordítva is igaz.

– Mik a főbb célkitűzések?

– Továbbra is együttműködve az önkormányzattal, polgárőrséggel és rendőrséggel célunk egy biztonságos város megteremtése, ahol a bűnelkövetések száma a nulla felé közelít. Talán ez kissé elrugaszkodott elképzelés, de nyilván a fő célunk az, hogy egy élhető, nyugodt, teljesen biztonságos várossá válhasson Vecsés. Továbbra is támogatjuk a polgárőrséget és a rendőrséget a szükséges tárgyi eszközökkel, hogy működésüket és bűnmegelőzési törekvéseiket segítsük.

Szeretnénk a város kamerarendszerét teljes mértékben modernizálni, a kor követelményeinek megfelelően kialakítani.

– A lakosság hogyan tud segíteni e célok elérésében?

– A polgárőrség folyamatosan várja az önkénteseket, akik szívesen részt vennének akár a járőrszolgálat munkájában, akár a bűnmegelőzési akciókban. Ha valakit érdekelne ez a tevékenység, Hanek Gábor, az egyesület vezetője tud erről felvilágosítást adni a 06-30/811-1231 telefonszámon.

Alapítványunkat a lakosság jelenleg az adó 1 %-ának felajánlásával tudja támogatni. Adószámunk: 19185198-1-13; Vecsés Közrendjéért és Közbiztonságáért Alapítvány

Minden segítséget köszönettel veszünk!

Az alapítvány aktuális híreit a közösségi oldalon követhetik figyelemmel: www.facebook.com/vecseskozbiztonsag

Balogh Barbara