Megújul a Rózsa utca

A Rózsa utca egy szakaszának felújításával folytatódhat tovább a városi út- és járdaépítési program.

A jelentős forgalmat bonyolító utca – a városrész egyik gyűjtő- és kivezető útjaként is funkcionál – Fő út–Vigyázó Ferenc utca közötti szakaszát több mint 10 évvel ezelőtt aszfaltozták, azóta több közműjavítás is történt, melyek következtében jelentősen romlott az útburkolat állapota, ezért indokolt a felújítása.

A kivitelezőt közbeszerzési eljárás keretében választja ki az önkormányzat. A közbeszerzési pályázatot február végén írják ki és várhatóan áprilisiban hirdetik ki a nyertes pályázót, a kivitelezés ez után kezdődhet el – tudtuk meg Alattyányi Istvántól. A beruházás pályázati forrásból valósul meg, az önkormányzat a Belügyminisztérium és a Pénzügyminisztérium közös pályázati kiírásán mintegy 30 millió forint támogatást nyert el erre a célra és további 30 millió forint önerőt a városi költségvetésből biztosít a felújításhoz.

– Ebből az összegből a Rózsa utca Fő út–Vigyázó Ferenc utca közötti 300 méter hosszú szakasz teljes szerkezetcseréjére sor kerül. Az út 4,5 méter széles lesz, mindkét szélén szegélykővel ellátva. A felújítás keretében megtörténik a szikkasztó árkok profilozása és a páratlan oldalon lévő járda felújítása térkővel, mintegy másfél méter szélességben. Fontos hozzátenni, hogy pályázaton kívüli munka keretében, önkormányzati költségvetésből a DPMV Zrt. munkatársai cserélik az útburkolat alatt futó gerincvezetéket és a lakossági vízbekötéseket is – mondta a bizottság elnöke.

A munkálatok menetéről, a forgalmi rendet érintő változásokról a beruházás kezdete előtt legalább 10 nappal értesíti majd az önkormányzat az érintett lakosokat. A kivitelezés várható időtartama 60 nap.

VN