Átadták az M4-es Üllő–Albertirsa közötti szakaszát

Az M4-es gyorsforgalmi út Üllő és Albertirsa közötti szakasza a Gerje-Pilis pihenőhelynél

Nagyon sokan várták már február 7-ét, az M4-es gyorsforgalmi út Üllő és Albertirsa közötti szakaszának átadását.

Ennek fontosságát a környékbelieknek nem kell különösebben ecsetelni, az új útszakasz révén lényegesen gyorsabban közelíthetik meg a fővárost a monori, a monorierdői, a pilisi és az albertirsai lakosok, emellett abban is bízhatunk, hogy a településeken áthaladó forgalom jelentős része átterelődik az M4-es útra. Persze nem biztos, hogy ennek mindenki maradéktalanul örül, hiszen ha ez bekövetkezik, az átmenő forgalomra építő vállalkozások biztosan megérzik az autósok hiányát.

Az Üllő–Albertirsa közötti kétszer kétsávos 30 kilométeres szakaszt három évvel ezelőtt,

2017 áprilisában kezdték el építeni, a beruházást két kivitelező, a Duna Aszfalt Kft. (22 km) és az Euro Aszfalt Kft. (8 km) végezte nettó 52 milliárd forintból. A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Zrt. beruházásában hazai forrás felhasználásával valósult meg. Ezzel a beruházással az M4-es összeköti az M0-ást Cegléddel, a közel 45 kilométeres útszakasz összesen 72,5 milliárd forintba került.

Czerván György, Fazekas Sándor országgyűlési képviselők, Pogácsás Tibor államtitkár, Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés elnöke, Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere, Mosóczi László, közlekedéspolitikáért felelős államtitkár, valamint Szűcs Lajos és Földi László országgyűlési képviselő adta át az új útszakaszt

Az átadóünnepségen Mósoczi László az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára elmondta, hogy az M4-es építése a 2024-ig tervezett közútfejlesztési projekteket keretbe foglaló útprogram keretében valósul meg. A program teljes költségvetése 3200 milliárd forint, amelynek nagyobbik részét, a gazdaság jobb teljesítményének köszönhetően, a magyar költségvetés fedezi.

Az Albertirsa–Abony közötti 35 kilométeres szakaszon továbbra is zajlik az építkezés, a hiányzó részek augusztusra készülhetnek el.

VT info