Mindenki karácsonya

Enyhe időjárás fogadta december 15-én a Piac téren a Mindenki Karácsonyára kilátogató vendégeket. A késő őszt idéző időjárás ellenére igazi karácsonyi hangulat alakult ki a téren mire leszállt az este, ami elsősorban a szervezők munkáját dicsér.

Alkonyatra megtelt a tér, sokan érdeklődtek a programok és a kirakodóvásár iránt. A városi karácsony egyetlen szépséghibája az volt, hogy a jégpálya kevésbé viselte jól az enyhe időt, mint a közönség, ezért a korcsolyázás ezen a napon elmaradt. Volt azonban sok minden más, ami kárpótolta azokat, akik ellátogattak a rendezvényre.

Például a most is igényes kirakodóvásár, ahol többek között jó minőségű kézműves termékek, ruhák, szőttesek, fából készült használati tárgyak, bőrdíszműves termékek, ékszerek és különleges játékok csalogatták elő sűrűn a vendégek pénztárcáját. Aki éhes volt, jóllakhatott hot-doggal és hamburgerrel, piactéri pecsenyékkel – amelyek valóban ízletesek voltak –, messze ért a kürtőskalács illata, fogyott is belőle rendesen, de hódított a népszerű spanyol édesség, a churros is. Szomjoltónak pedig tökéletesek voltak a Vecsési Borbarátok által kínált forralt italok. Itt jegyeznénk meg, hogy a forró tea és a forralt bor árusításából befolyt összeget a tűzeset miatt otthonát elvesztő Csobai család javára ajánlották fel.

A rendezvény vendégeit dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő és Tábori Ferenc alpolgármester köszöntötte, majd ünnepi beszédet mondott dr. Huszka Mihály plébános. A színpadon helyi kulturális csoportok színesítették a műsort.

Estére megtelt a színpad előtti tér, sokan voltak kíváncsiak a Unique és a Kozmix koncertjére. A két együttes nem klasszikus karácsonyi dalokat hozott a közönségnek, ennek ellenére kimondottan élvezhető produkciókat láttunk, hallhattunk, a régebbi slágerek pedig sokakban ébresztettek nosztalgikus emlékeket.

Összességében elmondhatjuk, hogy egy jól megszervezett rendezvénnyel hangolódhatott az ünnepre, aki ellátogatott a Mindenki Karácsonyára.

Köszönet a fellépőknek a műsorért!

A Mindenki Karácsonya műsorát előadásával színesítette: a Vecsési Zenei Alapfokú Művészeti Iskola, a Tündérkert Óvoda, a Concerto Harmónia Énekegyüttes, a Grassalkovich Antal Német Nemzetiségi és Kétnyelvű Általános Iskola Flienke Beine tánccsoportja és Singende Herzen Kórusa, a Wetschescher Nachtigallen Kórus, a Rosmarein Táncegyesület, a Balla Péter Népdalkör, a Jugendliche Rosmarein Tánccsoport és a Labdarózsa Népdalkör.

Vén