Angyalok teljesítették a vecsési gyerekek álmát

Merjünk karácsonykor mi magunk ajándékká válni! – ez volt a jelmondata a december 15-én megrendezett II. Vecsési Angyal Napnak.

A jótékonysági eseményen közel 100 vecsési gyermek karácsonyi kívánsága válhatott valóra a segítő szándékú helyi vállalkozóknak és magánszemélyeknek köszönhetően.

Vecsésen bárki beállhatott „angyalnak”, aki szerette volna teljesíteni egy kisgyermek álmát. Szerencsére sokan voltak az ünnepek előtt, akik fontosnak érezték, hogy örömöt szerezzenek a gyerekeknek, az angyalokat már hívni sem kellett, jöttek maguktól, ami az egy évvel korábban megrendezett első Angyal Nap jó hírének volt köszönhető – tudtuk meg az esemény főszervezőjétől, Kortye Katalintól.

A jótékonysági akció lényege, hogy a gyerekek levélben írhatták meg kívánságaikat az angyaloknak, akik így pontosan tudták, hogy mivel ajándékozzák meg őket karácsonykor. Adott volt egy összeghatár, amelyet illő volt tiszteletben tartani, de amint megtudtuk, egyetlen gyermek sem állt elő teljesíthetetlen kívánsággal, sőt, inkább szerényebb kérésekkel fordultak az angyalokhoz.

Zahorecz Sándor, Elekes Emőke Dalma, Szűcs Lajos, Frühwirthné Halász Melinda és Kortye Katalin az Angyal Nap megnyitóján

A rendezvénynek a Grassalkovich iskola adott otthont, a szervezőket és a segítőket dicséri, hogy most is különleges hangulatot teremtettek az iskola aulájában. Az eseményt dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő és Frühwirthné Halász Melinda önkormányzati képviselő nyitotta meg. Az ajándékokat angyaljelmezbe öltözött ifjú hölgyek kíséretében adták át a gyerekeknek, a legifjabb megajándékozott idén egy 7 hónapos baba volt.

A Monori Rendőrkapitányság nevében Zahorecz Sándor rendőrkapitány és Elekes Emőke Dalma rendőr törzsőrmester minden gyermeknek egy ajándékcsomaggal kedveskedett. Ajándékokban pedig nem volt hiány, még a rendezvényt megelőző napokon is bőségesen érkezett felajánlás, a Grassalkovich iskola például 100 mikuláscsomaggal és üdítővel járult hozzá a jótékonysági eseményhez.

A rendezvény két dolog miatt is különleges volt – tudtuk meg a főszervezőtől –, az egyik kislányt születésnapja alkalmából külön felköszöntötték a szervezők, illetve egy angyalka felajánlásából kisorsoltak a gyermekek között 4 plüssfigurát, melyek megvásárlásával egyúttal a Tűzoltó utcai gyermekklinikát is támogatták.

– Nagyon sok munka és hónapokon át tartó szervezés előzte meg ezt a napot – mondta Kortye Katalin, de elnézve a megvalósult álmoktól csillogó szemű gyermekek örömét, kétség sem fér hozzá, hogy minden perce megérte. Egy újabb igazi vecsési összefogás volt ez a rendezvény, amely sikeréhez nagyon sokan hozzájárultak, és ettől egyszersmind mindenki jobb ember lett egy kicsit.

Köszönet

A szervezők hálás szívvel köszönik a segítséget mindazoknak, akik valamilyen módon hozzájárultak a II. Vecsési Angyal Nap sikeres lebonyolításához. Külön köszönik a vecsési intézmények pedagógusainak a sok segítséget.

A II. Vecsési Angyal Napot támogatta: Vecsés Város Önkormányzata, dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő, Monori Rendőrkapitányság, OTP Fáy András Alapítvány, Grassalkovich Antal Német Nemzetiségi és Kétnyelvű Általános Iskola, Gábriel Cukrászda, Jegenyi István, Vecsés SE Ökölvívó és Kézilabda szakosztály, Brodway Jelmezkölcsönző, Inoxmont Kft., Helyi Vállalkozók Segítő Körének Alapítványa, Antal Beáta, Balogh Barbara, Kiss Réka, Kovács Dóra, Bágyi Orsolya, Szenetes Györgyi, Kárpáti Nyuli Szilvia, Farkas Éva, Börcsök Kata, Pálfy Miklós, Balogh Gyula, Simon Krisztina, Szászi Erzsébet Kinga, Sárdi Kristóf, Kortye család, Williams Wedding Video, Williams Televízió.

VN, fotók: Börcsök Kata