A Vecsési Városgondnok Nonprofit Kft. hírei

A Városgondnok ezúton is szeretné megköszönni a vecsési lakosság egyre környezettudatosabb együttműködését.

Síkosságmentesítés

Visszatérő kihívást jelent a téli hónapokban a hó és a jég eltakarítása az utakról. A balesetek megelőzésében fontos szerepet játszik az utak hó- és jégmentesítése, a csúszásgátló anyagokkal történő szórása. A Városgondnok hótolólappal és szóróval ellátott két kis traktorral és két tehergépkocsival készen áll a közutak hó és síkosságmentesítésére, de az ingatlantulajdonosokra is fontos szerep hárul, mivel a házak előtti járdák síkosságmentesítése az ingatlantulajdonosok feladata.

Folyamatosan zajlik a hulladékgyűjtő edények azonosítása

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy a hulladékgyűjtő edények felülvizsgálata folyamatosan zajlik. A felülvizsgálatra azért van szükség, hogy a hiányzó jeladókat a Városgondnok munkatársai a hulladékgyűjtő edényeken elhelyezhessék. Az RFID rendszer segítségével így minden hulladékgyűjtő edényhez tartozó ügyfelünk egyértelműen beazonosítható lesz. A jeladók felszerelésével a nyilvántartási rendszer pontosabbá, és a hulladékszállítás tervezhetőbbé válik.

Elfogytak a komposztáló edények

Az elmúlt évek alatt a Városgondnok fontos célul tűzte ki, hogy a lakosság együtműködésével karöltve csökkentse a felhasználatlan zöldhulladékok mennyiségét. Nagy segítséget nyújtott ebben a KEOP-1.1.1/C/13-2013-0024 számú Vecsési hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése című pályázat, amelynek keretében a Városgondnok 1600 db 400 literes komposztáló edényt nyert el és osztott ki ingyenesen a vecsési lakosság részére.

Az ingyenesen igényelhető komposztáló edények mostanra elfogytak.