Megtartotta a testület az éves közmeghallgatást

Vecsés Város Önkormányzat képviselő-testülete köz­meghallgatást tartott november 28-án. A fórum 17 óra­kor kezdődött, mérsékelt lakossági érdeklődés mellett.

Az éves közmeghallgatáson a polgármester és a képviselő-testület tagjai mellett részt vett Mohainé Jakab Anikó jegyző, a hivatal osztályvezetői, a Dél-Pest Megyei Víziközmű Szolgáltató Zrt. munkatársa és a vecsési önkormányzati cégek vezetői.

A közmeghallgatás első felében Szlahó Csaba polgármester tájékoztatta a megjelenteket az elmúlt év fontosabb eseményeiről. Beszámolójában kiemelte a 2019-es év nagyobb intézményi beruházásait, úgymint a Tipegők Bölcsőde és az Alapellátási Központ és Mentőállomás megépítését, illetve a Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium külső felújítását. Hangsúlyozta, hogy a városvezetés évről évre kiemelt figyelmet fordít a vecsési intézmények fenntartására, ezért idén is mintegy 50 millió forintot fordított az önkormányzat azok karbantartására. Városüzemeltetésre közel negyedmilliárd forintot áldozott az önkormányzat, és nagy hangsúlyt fektettek egyebek között a közterületek, parkok és játszóterek karbantartására. Aláhúzta, hogy a város út- és járdahálózata közel 100 százalékban szilárd burkolattal fedett, a felújításra idén nagyságrendileg félmilliárd forintot fordított az önkormányzat (ebből körülbelül 360 millió forintot útépítésre, járdaépítésre pedig 117 milliót).

Szlahó Csaba a város legnagyobb problémájának a megnövekedett forgalmat nevezte – a fórum második felében elhangzó lakossági kérdések zöme is ezt a témakör érintette. Nagyon sok az autó, gyakran alakulnak ki forgalmi dugók, ezért kiemelt figyelmet fordít a városvezetés a kialakult helyzet kezelésére. A megnövekedett forgalom miatt jelentkező problémákat forgalomtechnikai eszközökkel próbálják kezelni.

A polgármesteri beszámoló után a közmeghallgatáson megjelent érdeklődők mondhatták el észrevételeiket és kérdéseket intézhettek az önkormányzat felé. A lakossági kérdések egyebek között érintették a már említett megnövekedett forgalomból adódó közlekedési problémákat, az ivóvízhálózat felújításának tervét, valamint a Lőrinci és a Lincoln utca, illetve a Lőrinci és a Széchenyi utca kereszteződésekbe tervezett körforgalmak kialakítását. Többek között szóvá tették az illegális csapadékvíz-elvezetéseket és a Külső Gyáli út és a Dózsa György út kereszteződésénél lévő szennyvízáteresztőnél tapasztalható csatornaszag problémáját. A felmerült témákban a polgármester és az önkormányzat munkatársai adtak választ a lakóknak.

VT info