Ez az igazi karrier: Vecsésről a Benficába

Molnár Rajmund Vecsésen kezdett el futballozni, ma pedig már a kétszeres BEK-győztes Benfica akadémiáján pallérozódik. De vajon miként került Portugáliába?

A 17 esztendős labdarúgó így emlékezett vissza a kezdetekre: „öt esztendősen Vecsésen kezdtem el játszani, majd két évvel később már a Honvéd játékosa voltam, egy tornán láttak, és úgy ítélték meg, tudok bánni a labdával. Sikerült hamar beilleszkednem, hiszen jó társaságba, jó játékosok közé kerültem.”

Molnár Rajmund később az MTK-ban is megfordult, majd visszatért a kispestiekhez. Szerencsére volt visszaút a számára, és jól fogadták második honvédos korszakában.

– Nagyon jól sikerült az elmúlt évem, és egy Angliában élő menedzser megkeresett, hogy csináltatna rólam egy videót, amit elküld azokhoz a csapatokhoz, akikkel szerződése van. Előbb a Fulhamnél próbálkozott, de mivel éppen akkor kiestek, így más irányba kellett mennem – mondta arról, miként jött képbe a légiós élet.

A Benficához került próbajátékra, ahol megfelelt, így a portugál együttes lett a befutó. Elárulta, roppant profi körülmények közé került, de a legmegdöbbentőbb számára, hogy mekkora tisztelet övezi az együttes korábbi játékosát, Fehér Miklóst. Ha bárki meghallja, hogy magyar, azonnal a korábbi válogatott játékosról kezdenek el beszélni.

Jelenleg a B-csapattal készül, amely a portugál harmadosztályban szerepel, de három éven belül szeretne az első csapatba kerülni.

Molnár teljesen egyedül van a Benfica akadémiáján, és saját bevallása szerint minden adott ahhoz, hogy profi legyen. A körülmények mások, mint egy magyarországi akadémián, de a legfontosabb különbség, hogy amíg itthon egész héten idegeskednek a hétvégi bajnoki miatt, ott csak pénteken kezdenek el foglalkozni a meccsel.

– Bár Portugáliában is teljesítménykényszer van, tudnak alatta dolgozni a játékosok, messze nem stresszelnek, idegeskednek annyit, mint itthon – összegezte a két ország mentalítása közti különbséget.

Molnár részt vett az U17-es Eb-n, melyen kiharcolták a vb-szereplést. Három meccsen kapott lehetőséget, Izland ellen gólt is szerzett, így joggal bizakodhat benne, hogy tagja lesz az október végén esedékes, Brazíliában megrendezésre kerülő világbajnokságra utazó magyar keretnek.

Nyugodtan várja a vb-t, hogy megmutassák magukat csapatként és egyénileg is. Úgy véli, a csoportban a továbbjutás a cél, ha sikerül továbblépni, onnantól nagyot kell dobni. A magyar csapat Nigériával, Ecuadorral és Ausztráliával szerepel egy csoportban.

SG