Szeptember közepéig pótlékmentesen fizethetők be a helyi adók

Tájékoztatjuk a tisztelt adózókat, hogy a helyi adók (építményadó, reklámhordozók utáni építményadó, iparűzési adó előleg/KATA) valamint a gépjárműadó második félévre esedékes összegeit szptember 16-ig lehet pótlékmentesen megfizetni az adószámla kivonaton megtalálható számlaszámokra.

Azok az adózók kapnak értesítőt, akiknek az adószámláján a fizetési kötelezettség nagysága eléri, vagy meghaladja az 1.000,- forintot.

2019 márciusában önkormányzatunknál is bevezetésre került az ASP rendszer. Felhívjuk figyelmüket, hogy az új rendszer bevezetése miatt módosult az eddig megszokott értesítési rendszer.

A magánszemélyek részére az adószámla kivonatot és a befizetéshez szükséges csekkeket tartalmazó borítékokat szeptember 02.-ig kézbesítik az önkormányzat munkatársai.

Egyéni vállalkozók és vállalkozások, illetve elektronikus ügyintézést választó magánszemélyek részére az adószámla kivonatokat elektronikus tárhelyeikre kézbesítjük, és átutalással tudják teljesíteni befizetési kötelezettségüket. Egyéni vállalkozóknak a nem egyéni vállalkozói tevékenységükkel összefüggésben álló adófizetési kötelezettségükről is a tárhelyeikre küldünk értesítést (pl. gépjárműadó, építményadó) az adóigazgatási rendtartásról szóló 2017. évi CLI. törvény 36.§ (6) bekezdése alapján.

Az egyéni vállalkozók és vállalkozások, illetve ügyfélkapuval rendelkező magánszemélyek az önkormányzatok hivatali portálján ügyfélkapus vagy cégkapus felhasználó nevükkel és jelszavukkal történő belépés után bármikor megtekinthetik adófolyószámláikat.

Köszönjük, hogy befizetett adóikkal hozzájárulnak Vecsés város fejlődéséhez!

Vecsési Polgármesteri Hivatal Adó Osztály
telefon: 06/29/352-000
e-mail: ado@vecses.hu

Ügyfélfogadás időpontjai:

  • Hétfő 12.30 – 16.00
  • Szerda 8.00 – 18.00
  • Csütörtök 8.00 – 12.00

VT info