Megújult a kormányablak

Tarnai Richárd, Szlahó Csaba, Szűcs Lajos, Tuzson Bence és Vecsési Járás polgármesterei: Kissné Szabó Katalin (Üllő), Tabányi Pál (Maglód) és Gál Zsolt (Ecser) a kormányablak ünnepélyes átadásán

Új helyiségben, de továbbra is a Market Central területén várja ügyfeleit a Vecsési Kormányablak.

Öt évvel ezelőtt, 2014 februárjában adták át a vecsési kormányablakot. Nem szokványos helyen, hanem egy bevásárlóközpontban nyitotta meg kapuit az új ügyfélközpont, amely az elmúlt évek alatt az egyik legnagyobb forgalmat bonyolító kormányablakká vált Pest megyében. A Market Centralon lévő kormányablak nem csak a Vecsési Járás településeinek lakosságát szolgálja ki, sok átutazó és a fővárosból érkező polgár is itt intézi az ügyeit. A kormányablakban nyolc munkaállomás várta az ügyfeleket, a megnövekedett ügyfélforgalom miatt azonban egyre nagyobb igény jelentkezett a helyiség bővítésére, megújítására, ezért a Pest Megyei Kormányhivatal az ügyfelek jobb kiszolgálása érdekében új helyiségbe költöztette az ügyfélközpontot – a megújult kormányablak a korábbi helyszíntől mindössze pár lépésre, a BioHair és a Norbi Update üzletek között várja az ügyfeleket.

Az kormányablak április 29-i átadóünnepségén Szlahó Csaba polgármester is részt vett, továbbá jelen volt Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár, Szűcs Lajos országgyűlési képviselő és Tarnai Richárd Pest megye kormánymegbízottja.

Szlahó Csaba ünnepi köszöntőjében kiemelte, óriási forgalmat bonyolít a kormányablak, nagyon sokan intézik Vecsésen az ügyeiket. Hangsúlyozta, hogy a polgármesteri hivatalban működő okmányirodára továbbra is nagy szükség van, hiszen a vecsési lakosság jelentős része – kiemelten az idősebb korosztály, akiknek nehezebb eljutni a Market Centralra – ott intézi az ügyeit.

Szűcs Lajos elmondta, a kormány célja az volt, hogy olyan helyen tegye elérhetővé a közszolgáltatásokat, ahol az emberek a legkönnyebben tudják igénybe venni, így kerülhetett annakidején Vecsésen egy bevásárlóközpont helyiségébe a kormányablak. Az országgyűlési képviselő arra kérte a megjelent államtitkárt és kormánymegbízottat, tegyenek mindent annak érdekében, hogy közszolgáltatásokat minél magasabb színvonalon nyújtsák az itt élő embereknek.

A megújult vecsési kormányablak hétfőnként 7 órától 17 óráig, keddenként 8 órától 18 óráig, szerdánként 8 órától 20 óráig, csütörtökönként 8 órától 18 óráig, péntekenként 8 órától 16 óráig várja ügyfeleit a Market Centralon.

Kép és szöveg: VN