SULPITER PROJEKT: ZÁRÓ KONFERENCIA BOLOGNÁBAN (május 13-15.)

Három napos rendezvény a városi fenntartható tervezés és a logisztika területén

Három év közös kutatás, transznacionális és összehasonlító tanulmányok megszervezését követően, a SULPiTER projekt zárókonferenciájára kerül sor Bolognában, 2019. május 13–15-én.

2016 júniusában állt a közigazgatási szervezetek szolgálatába a mintegy 2,5 millió eurós költségvetéssel induló “Fenntartható Városi Logisztika Tervezés a Regionális Árufuvarozás Erősítésére” projekt, melynek rövidítése SULPiTER, annak érdekében, hogy egy “Fenntartható Városi Logisztikai Terv (SULP) kerüljön kidolgozásra  és elfogadásra.

A résztvevő városok feladatainak és problémáinak a transznacionális szempontból történő közös megközelítése volt a projekt fő kihívása.

A projekt olyan kérdéseket vizsgált meg, mint az árufuvarozási forgalom intenzitásának, töredezettségének, valamint a logisztikai és multimodális csomópontok forgalmának a növekedését, valamint az utasok mobilitása és az áruszállítás közötti ellentmondásos kapcsolatokat.

Bolognában, az utolsó háromnapos rendezvény programja a következő lesz:

Május 13-án, hétfőn a Tudományos Bizottság bemutatja a transznacionális partnerség eredményeit az európai szakértők jelenlétében,  a Metropolitan City központjában, Via Zamboni városában;

Május 14-én, kedden két kerekasztal megbeszélésre kerül sor a Zanhotel Európa szállóban: az első kerekasztal a politikai szereplők  funkcionális városi területekre vonatkozó véleményére helyezi a hangsúlyt, a második kerekasztal pedig a nemzetközi együttműködést mutatja be,  az igények jobb megértésére és a fenntartható tervezés meghatározására;

Május 15-én, szerdán kerül megrendezésre az utolsó projekt-találkozó a Metropolitan City központjában.

Vecsés Város Önkormányzata nagyon fontosnak tarja a fentartható módon tervezett városfejlesztést és a SULPiTER projekt keretében több partnertalálkozót is szervezett, annak érdekében, hogy ezen a folyamatokat jobban bemutathassa a helyi közösségben.

A projekt partnerei:

Transzport Intézet és Logisztikai Alapítvány (olasz vezető partner); Budapest 18. Kerületi Önkormányzat, Maribor Egyetem; Közép-Európai Iniciatíva – Igazgatási Titkárság; Veneto Unioncamere – Eurosportello,  Brescia Mobilità, Logisztikai és Raktározási Intézet, Poznan; M Bologna Nagyváros; Stuttgart Régió Gazdasági Fejlődés Társulás, Vecsés Város Önkormányzata, Rijeka; KLOK Logisztikai  Együttműködési Központ, Maribor.

A fenti partnerekhez kapcsolódnak:

Emilia Romagna Régió, Budapest Város Önkormányzata, a Gazdasásgi Fejlődés Minisztériuma (olasz), a Regionális Technológiai Fejlődési Osztály (olasz), Padua-i Önkormányzat, Velencei Önkormáynzat, Treviso-i Önkormányzat, Bresciai Önkormányzat, Bolognai Önkormányzat, Stuttgart Régió, Trieste-i Önkormányzat, Friuli Venezia Giulia Régió, Koper.

A projekt vecsési elérhetősége: Práczki Péter  E-mail: praczkip@gmail.com

Az eredeti cikk itt tekinthető meg.