Májusban újra megrendezik a Lóti-Futi városi futóversenyt

Színes családi és gyermekprogramokra, no és persze egy kis futásra várják az érdeklődőket és a sportolni vágyókat május 11-én, a 27. alkalommal megrendezett Lóti-Futi nyílt utcai futóversenyen.

Az önkormányzat sportrendezvényére korhatártól függetlenül bárki jelentkezhet, aki szeretné sporttal, egészséges testmozgással tölteni a napot.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a sportpályán és a környező utcákban jelölik ki a futóverseny útvonalait, a legrövidebb teljesíthető táv 200 méter, a leghosszabb 4000 méter lesz.

A futóversenyre előzetesen is lehet nevezni az iskolák testnevelő tanárainál, a Vecsési Polgármesteri Hivatal emeleti 7. számú irodájában, valamint a helyszínen 11 órától. Nevezési díj az iskolákban és a hivatalban gyerekeknek 200 Ft, felnőtteknek 300 Ft, a helyszínen egységesen 300 Ft. A nevezési díj ellenében hitelesített rajtszámot kapnak az indulók. A versenyszámok győztesei és helyezettjei oklevelet valamint Vecsés Város Önkormányzata és a támogatók által felajánlott díjat nyernek. A célba ért versenyzők üdítőt és müzlit kapnak ajándékba. A verseny végén Lóti-Futis pólót, sapkát és más ajándéktárgyakat sorsolnak/szórnak ki a nevezési lapok alapján.

Idén is sokféle programmal készülnek a szervezők, nem hiányozhat a kisvonat és az ugrálóvár, melyek használata egész nap ingyenes. Újdonságnak számít az országúti kerékpár-szimulátor, amelyet a Team SunVelo SE hoz el a rendezvényre. A szimulátor segítségével bárki megtapasztalhatja, milyen érzés lehet például az alpesi utakon hegymenetben tekerni. Akár az erejüket is összemérhetik egymással a lelkes vállalkozók, hiszen két szimulátor lesz felállítva a helyszínen. A Prevost-Hungária Szállítási Kft. egy pótkocsis kamiont állít ki a sportpályán, amelyet szemügyre vehet majd az érdeklődő közönség. Továbbá bemutatják az Úttárs MTB Team bringacsapatukat. A gyerekeknek egy egyszerű ügyességi biciklis pályával készülnek és kicsinek-nagynak lehetőséget biztosítanak a mountainbike-kerékpárok kipróbálására.

A helyszínen lévő árusok idén is pénztárcabarát árakkal várják résztvevőket.

V.