Farsang az Andrássyban

Nagy sikert aratott az 5.c osztály kalózjelmezben előadott tánca

A báli időszak legemlékezetesebb rendezvényei a gyermekek számára az iskolai farsangok.

Ilyenkor minden gyerek izgatott, hiszen már a tanítási órákon is érződik, hogy most nem a komoly, komor tananyagé a főszerep, hanem a farsangé. Ahogy közeledik a nap, úgy válik egyre lényegtelenebbé a lecke, és veszi át szerepét a készülődés a nagy napra, a karneválra.

Így vették át a főszerepet iskolánkban újra az álarcok, a jelmezek, és jött el a farsang napja, február 21-22. A gyerekek mulatságát egy jól szervezett csapat biztosította a háttérben. A dikisek (diákönkormányzat) segítettek a rendezésben, a szendvicskészítésben, a zsákbamacskában és a cipekedésben. A hangtechnikus és csapata szolgáltatta a zenét és a fényeket. Az SZMK (szülők) és állandó büfésünk biztosították a finom sütiket és szendvicseket. A tanárok, a tanítók díszítettek, ügyeltek, műsort rendeztek, szerepeltek, és ott voltak mindenhol.

A felső tagozatos diákok különleges árnyjátékkal nyűgözték le a közönséget

A zsűrinek most is nehéz dolga volt. Hagyományainkhoz híven nem sorrendet állított fel, hanem „leg” jelzőkkel értékelte az osztályok csoportos produkcióit alsó- és felső tagozaton egyaránt. Táncoltak alsó tagozatos hóemberek, Legók, oroszlánok, matrózok, kalózok, focisták és pom-pom lányok, diszkótáncosok és jump-style táncosok is. Felső tagozaton hasonló, magas színvonalú, szórakoztató produkciókkal készültek az osztályok és kápráztatták el a nagyszámú vendégsereget. Láttunk cirkuszi előadást, árnyjátékot, hekker támadást az iskola ellen, sport „szeleteket” , a Karib-tenger kalózait, evolúciós fejlődést, a 90-es évek gyermekeit, sőt bepillanthattunk a múzeumok éjszakájába is.

Az alsó tagozaton ötletesebbnél ötletesebb egyéni jelmezesek is felvonultak. Közülük a tűzhányó, a gombán csücsülő manó, a salátástál, a pattogatott kukorica, Szörnyella de Frász és a Coca-Cola különösen nagy sikert arattak.

Már-már elmaradhatatlan meglepetés táncot mutattak be építőkként a tanárok, akik táncuk végén egy ünnepélyes szalagátvágással fel is avatták az iskola épületét. A szülői munkaközösség tagjainak boszorkány tánca is óriási sikert aratott a diákok, szülők, vendégek körében.

Két kemény nap van mögöttünk, de megérte, a gyerekek újabb élményekkel gazdagodtak. Jöhet a március! Várunk, tavasz!

Szöveg: Alsós-felsős munkaközösség, képek: Andrássy iskola