Nemzetközi versenyekkel kezdték az évet a vecsési ökölvívók

Január közepén a Nation Cup nemzetközi női ökölvívó tornán vettek részt a vecsési sportolók.

A felnőttek között Szűcs Szabina (54 kg), Kiss Olimpia (60 kg), Horog Tímea (64 kg) és Juhász Adrienn (81+ kg) lépett ringbe, ifjúsági korosztályban Neumann Ivett (51 kg), Tarnóczy Tamara (51 kg), Kiss Bettina (54 kg), a juniorok között pedig Fekete Lili (54 kg) szállt versenybe. Szűcs Szabina ezen a tornán egészen a döntőig menetelt, előbb szerb ellenfélét ütötte ki a második menetben, majd egy orosz ökölvívót győzött le kiütéssel a harmadik menetben. A döntőben a kazahsztáni világbajnok, Zholaman Dinával volt az ellenfél, Szabina végig partiban volt, de a szoros mérkőzést végül a kazah öklöző nyerte. Szabina ezüstérmet szerzett. Jó eredményt ért el Juhász Adrienn és Tarnóczy Tamara, mindketten bronzéremmel tértek haza a versenyről, hasonlóan jól szerepelt a juniorok között Fekete Lili, aki szintén a harmadik helyezettnek járó éremmel a nyakában ünnepelhetett.

Két vecsési ökölvívó is ringbe lépett február elején Debrecenben, a 63. alkalommal megrendezett Bocskai István nemzetközi ökölvívó emlékversenyen. A rangos ökölvívó versenyen idén 27 ország 179 sportolója vett részt. Szűcs Szabina egy súlycsoporttal feljebb, az 57 kilogrammosok között szerepelt, első mérkőzésén spanyol ellenféllel csapott össze és egyhangú pontozással győzött. A következő mérkőzésen már a döntőbe jutás volt a tét, ahová Szabinának angol ellenfélen keresztül vezetett volna az út. A mérkőzés végén sajnos Karris Artingstall örülhetett, az angol versenyző győzött és a döntőbe jutott, ezzel Szabina a harmadik helyet szerezte meg.

Mátyás Krisztián volt a Bocskai István emlékverseny másik vecsési szereplője. Első ellenfele egy rutinos orosz ökölvívó volt, Krisztiánnak nem sikerült a bravúr, az orosz ment tovább a következő körre. Seres Attila szakosztályvezető elmondta, Mátyás Krisztián még az út elején jár, számára most az a legfontosabb, hogy minél több tapasztalatot szerezzen. Az elveszített mérkőzés után volt lehetősége nála rutinosabb ökölvívókkal edzeni, ami fontos volt a fejlődése szempontjából.

Lapzártánk után, február 20-án rendezik meg az Énekes István Emlékversenyt, amelyen Neumann Ivett, Tarnóczy Tamara és Kiss Bettina, valamint Lőczi Rolandot szorítóba lép.

Vecsés lesz a következő állomása a Harcosok Ligája elnevezésű bokszgálasorozatnak. Február 23-án 17 órától rendezik a viadalokat a Falusi iskola tornatermében. A gálán amatőr és profi ökölvívók is összemérik erejüket és tudásukat, köztük természetesen vecsési sportolók is. A bokszgála a Magyar Ökölvívó-szakszövetség szakmai támogatása mellett zajlik. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak! A belépés díjtalan.

MEGOSZTÁS
Előző cikkGyógyszertárak ügyeleti rendje
Következő cikkMeghívó