Dr. Szarvas Tibor marad a Vecsési Egészségügyi Szolgálat intézményvezetője

Testületi ülésről jelentjük

Az október 25-én megtartott testületi ülésen a képviselők összesen 11 napirendi pontot tárgyaltak. Töb-bek között rendeletben szabályozták a jövő évi igazgatási szünetek és munkaszüneti napok ügyfélfogadási rendjét, döntöttek a Vecsési Egészségügyi Szolgálat intézményvezetőjének kinevezéséről, meghatározták az önkormányzati fenntartású óvodák és bölcsőde 2018. évi téli zárva tartási idejét, elfogadták a Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium 2017/2018. évi munkájáról szóló beszámolóját.

Polgármesteri beszámoló

Szlahó Csaba polgármester beszámolója elején a folyamatban lévő pályázatokról tájékoztatta a képviselő-testületet. Elmondta, hogy a DPMV irányítástechnikai és diszpécserközpont épülete szerkezetkész, cseréptető alatt van. A belső vakolások is elkészültek, egyes helyiségekben már szerelvényeznek, és ahol lehet beépítették a külső nyílászárókat is. A Damjanich utcai új bölcsőde építése megfelelő ütemben halad, a végéhez közeledik a beruházás. A Mentőállomás és Alapellátási Központ beruházásnál a szerkezetépítés elkészült. A lakóparki futópálya is elkészült, már használják. A Sándor-tanyai műfüves focipálya kiépítése jól halad, kész a murvás pályaalap, a lab­da­fo­gó­háló- oszlopokat lerakták, egy hónapon belül kész lesz a pálya. A Grassalkovich Antal Általános Iskolában megkezdték a tornacsarnok tetőszerkezetének felújítását. (Beruházó a Magyar Kézilabda Szövetség). Október 24-én kapott értesítést az önkormányzat arról, hogy az Eötvös utca felújítására közel 30 millió forintot nyert a város (a pályázat 50 %-os önerőt igényel). Az utcák felújításával is jól haladnak, végeztek a Tündér utcával és a Tamási Áron utcával.

Szlahó Csaba a város eseményei közül megemlítette a szeptember 22-23-án sikeresen lebonyolított Káposztafesztet, ahol megjelent Áder János köztársasági elnök is. A szeptember 30-án az elhurcoltak emlékére a Szent Kereszt Templomban megtartott hadifogolymisét, az október 1-jén a Bálint Ágnes Kulturális Központban megrendezett idősek világnapját, az október 5-én az Erzsébet téren az Andrássy iskola diákjai közreműködésével az aradi vértanúk emlékére megtartott megemlékezést és koszorúzást, az október 23-án a Szent István téren megtartott október 23-i forradalomra és szabadságharcra emlékező ünnepséget. A beszámoló végén arról is tájékoztatta a képviselőket, hogy október 12-14. között Saska Istvánné által vezetett delegáció részt vett Gyergyószárhegy testvértelepülésünk káposztafesztiválján. A delegáció tagja volt Dr. Lugosi Mária képviselő, Bükk László korábbi polgármester, a VHZ és a Rosmarein Táncegyesület néhány tagja.

Rendeletben szabályozták a 2019-ben esedékes igazgatási szünet elrendelését, valamint a munkaszüneti napokon érvényes ügyfélfogadási rendet

A nyári igazgatási szünet 2019. július 2-től július 5-ig, valamint 2018. augusztus 5-től augusztus 10-ig tart. A téli igazgatási szünet pedig 2019. december 27-től 2019. december 31-ig tart. A nyári és a téli igazgatási szünet időtartama alatt a hivatal dolgozói szabadságra mehetnek.

A 2019. évi munkaszüneti napok körüli munkarend átcsoportosítások miatt a hétfői ügyfélfogadás a hivatalban 8.00 órától 12.00 óráig tart.

2019. december 23-án, hétfőn az ügyfélfogadás 8 órától 12 óráig tart.

A Közszolgálati Tisztviselők Napja, július elseje munkaszüneti nap lesz.

Dr. Szarvas Tibort újabb öt évre nevezték ki a Vecsési Egészségügyi Szolgálat intézményvezetőjének

Az intézményvezetői állásra Dr. Szarvas Tibor az intézmény jelenlegi vezetője nyújtotta be pályázatát. Az előkészítő bizottság 2018. október 3-i ülésén – amelyen szakértőként részt vett a Pest Megyei Orvosi Kamara elnöke, Dr. Farkas József, továbbá Nagyné Mészáros Katalin, a Vecsési Egészségügyi Szolgálat közalkalmazotti tanácsának elnöke – pályázata, valamint eddigi vezetői tevékenysége alapján Dr. Szarvas Tibort az intézményvezetői megbízásra alkalmasnak ítélte. A képviselő testület Dr. Szarvas Tibort megbízatását 2019. február 1-jétől 2024. január 31-ig terjedő időszakra meghosszabbította.

Önkormányzati fenntartású óvodák és bölcsőde téli zárva tartási ideje

A 2018/2019. tanévben az általános iskolai téli szünet 2018. december 24-től 2019. január 2-ig tart, a szünet előtti utolsó tanítási nap 2018. de­cember 21. (péntek), a szünet utáni első tanítási nap az általános iskolákban 2019. január 3. (csütörtök), az óvodák viszont január 2-án (szerdán) nyitnak. Ezt figyelembe véve a képviselő-testület az önkormányzati fenntartású óvodák és bölcsőde 2018. évi téli zárva tartási idejéről az alábbiak szerint döntött:

1. A Vecsési Falusi Nemzetiségi Óvoda 2018. december 27-28. közötti időszakban biztosít ügyeletet.

2. A Semmelweis Bölcsőde 2018. december 27-28. napokon tart ügyeletet.

P.Gy.