Forgalmirend-változás a vasúti sorompó előtt!

Forgalmirend-változás lépett életbe 2018. október 12-én pénteken délután a nagy sorompónál.

Tilos a balra kanyarodás a Dózsa György útról a Lőrinci út irányába, valamint a Lőrinci útról is tilos balra kanyarodni a sorompó felé.

Továbbá a Dózsa György út és a Kinizsi utca kereszteződésében „különösen veszélyes hely” sárga színű útburkolati jelet festettek fel, hogy a feltorlódó járművek ne a kereszteződésben várakozzanak, akadályozva ezzel a más irányú forgalmat.

A sorompó előtt záróvonallal és táblával tiltják a balra kanyarodást

Az önkormányzat közlekedési szakértők bevonásával arra a problémára keresett választ, hogyan lehetne felgyorsítani az átjárón való áthaladást.

A forgalomtechnikai javaslatokat engedélyeztetni kellett az illetékes hatóságokkal. Az erre vonatkozó határozat az út fenntartójától, a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-től, tartalmazza a fent említett forgalmirend-változásokat.

A sorompónál bevezetendő változtatások hatását az önkormányzat folyamatosan figyelemmel kíséri, és a tapasztalatok alapján – amennyiben szükséges – további módosításokra tesz javaslatot.

Mivel a Dózsa György út, a Telepi út és a vasúti átjáró nem az önkormányzat fennhatósága alá tartozik, ezért lehetőségei korlátozottak a gyors és hatékony intézkedésre. Az önkormányzat továbbra is kiemelt célként kezeli a probléma végleges megoldását jelentő, különszintű csomópont (aluljáró) megépíttetését.

VT infó