Kémiatanárokat díjazott a Richter

Átadták a Magyar Kémiaoktatásért díjakat

Budapest, 2018. október 10. – Négy kémiatanár vehette át kiemelkedő szakmai munkásságáért a Magyar Kémiaoktatásért díjat a Magyar Tudományos Akadémián. Az elismerést a Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért kuratóriuma évente ítéli oda olyan középiskolai és általános iskolai kémiatanároknak, akik évtizedeken át tartó áldozatos munkájukkal jelentősen hozzájárulnak a magas színvonalú szakképzéshez, kiemelt figyelmet fordítanak a kémia oktatására, megszerettetésére, valamint a tehetséges diákok felkarolására.

A nemzetgazdaság versenyképességének alakulása nagymértékben függ az oktatás színvonalától, hiszen az innovációs eredmények legfőbb motorja a jól képzett szakemberek teljesítménye, ezért a Richter Gedeon Nyrt. kiemelten figyelemmel kíséri a magyar oktatás helyzetét. A társaság kötelességének érzi, hogy lehetőségeihez mérten folytassa támogató tevékenységét ezen a területen. A Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért kuratóriuma ítéli oda a rangos elismerést, a személyenként 500 ezer forinttal járó díjat.

2018. évi díjazottak:

Kiss Péter
Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és Óvoda, Szentes

Pőheimné Steininger Éva
Révai Miklós Gimnázium és Kollégium, Győr

Pulai Gáborné
Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Szakgimnáziuma

Zagyi Péter
Németh László Gimnázium, Budapest

A Richter Gedeon Nyrt. magyarországi központú, innovációra épülő, specializált multinacionális gyógyszercég. A magyar irányítású Richter tevékenysége vertikálisan integrált: gyógyszergyártással, kutatás-fejlesztéssel, kereskedelemmel, valamint marketinggel foglalkozik. A cég küldetése, hogy az egészség megőrzését és az életminőség javítását szolgálja, többek között olyan magas hozzáadott értékű, originális és bioszimiláris termékek piacra vitelével, melyeknek fejlesztésében és előállításában speciális tudása van. A 117 éves múlttal rendelkező Richternek az anyavállalat mellett öt országban működnek termelő és fejlesztő leányvállalatai, termékeit saját piachálózatán keresztül a világ csaknem száz országába juttatja el. A Társaság közel 12 ezer főt foglalkoztat, árbevétele 2017-ben meghaladta az 1,4 milliárd eurót.

Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért. Az alapítvány 1999-ben a Richter Gedeon gyógyszercég kezdeményezésével jött létre azzal a szándékkal, hogy a vezető hazai gyógyszergyártó vállalat a magyarországi kémiaoktatásban és az azzal kapcsolatos ismeretterjesztésben közvetlenül vállalhasson támogató szerepet. Az alapítvány feladatai közé tartozik többek között a kémia oktatásában kiemelkedő eredményeket elérő tanárok elismerése és díjazása. Az alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért díjjal közép- és általános iskolai kémiatanárok kiemelkedő munkáját jutalmazza. Az alapítvány céljainak megvalósításán háromtagú kuratórium munkálkodik. A kuratórium a díjazottak kiválasztásához szükséges adatokat pályázati formában szerzi be.

További információ:

Beke Zsuzsa
PR és kormányzati kapcsolatok osztályvezető
Richter Gedeon Nyrt.
T: 431-4888
E-mail: zs.beke@richter.hu

Csoportképen balról jobbra láthatóak:

DR. RIEDEL MIKLÓS RICHTER GEDEON ALAPÍTVÁNY A MAGYAR KÉMIAOKTATÁSÉRT KURATÓRIUMÁNAK TITKÁRA,
KISS PÉTER SZENTESI SZENT ERZSÉBET KATOLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA TANÁRA,
FOGARASI JÓZSEF RICHTER GEDEON ALAPÍTVÁNY A MAGYAR KÉMIAOKTATÁSÉRT KURATÓRIUMÁNAK TAGJA,
PŐHEIMNÉ STEININGER ÉVA GYŐRI RÉVAI MIKLÓS GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM TANÁRA,
DR. PELLIONISZNÉ DR. PARÓCZAI MARGIT EMBERIERŐFORRÁS-IGAZGATÓ, RICHTER GEDEON NYRT.,
PULAI GÁBORNÉ VESZPRÉMI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM IPARI SZAKGIMNÁZIUMÁNAK TANÁRA,
PROF. DR. SZÁNTAY CSABA RICHTER GEDEON ALAPÍTVÁNY A MAGYAR KÉMIA OKTATÁSÉRT KURATÓRIUMÁNAK ELNÖKE,
ZAGYI PÉTER BUDAPESTI NÉMETH LÁSZLÓ GIMNÁZIUM TANÁRA