Kémia tábor a Richter Dorogi Fióktelepén

18. éve már, hogy a tanév befejezését követő első héten a várpalotai Vegyészeti Múzeum egy hetes Kémia tábort szervez a kémia iránt érdeklődő 14-17 éves diákok számára.

A táborlakók a program részeként ezúttal is – mint minden évben – az egyik napot a Richter Gedeon Dorogi Fióktelepének megismerésével töltötték. A Fióktelep bemutatását követően az egész hetes programban tanultakról a VEGY-ÉSZ tesztben számoltak be a diákok, míg a Richterről és a Koleszterin sulival kapcsolatos kérdésekre on-line módon keresték meg a helyes választ. Minden feladat helyes megoldása pontokat ért, a legtöbb pontot összegyűjtő diákok jutalomban részesültek.

A tábor fénypontja az idei évben is a nagy népszerűségnek örvendő, laboratóriumi gyakorlat volt, ahol köpenyben, védőszemüvegben, gumikesztyűvel végezhettek kísérleteket a diákok. Ennek keretében olyan érdekes tudással gazdagodhattak a fiatalok, mint például, hogy hogyan lehet megkülönböztetni vöröskáposzta levével a tiszta vizet az ecetes víztől.

A Kémia tábor sikerét jól mutatja, hogy a hallgatók között többen is „tábort ismételnek”, ugyanis a visszajelzések alapján szívesen vesznek részt az egyhetes, számos ismeretet nyújtó programokban.