Kedves keresztény testvérünk! Tisztelt adományozó! Kedves barátunk!

Templomunk, a Szent Kereszt Felmagasztalása templom építése 1960. október 4-én kezdődött.

Megáldására 1962. június 3-án nagy ünnepség keretében került sor. Kovács István, az építő plébános idejében természetesen folytatódott a munka. Elkészültek a padok, a festett üvegablakok, a falfestmények. Nehéz időszakban, a hívek áldozatos összefogásával épült. Erre az időre esett az erőszakos tsz-szervezés, ami még nehezebbé tette az építkezést. Az építéshez felhasznált anyagokban sem volt nagy választék. Ez a körülmény volt leghamarabb érezhető. Túl vagyunk egy külső és egy belső festésen, valamint egy tetőcserén. Elkészült a templom előtti lépcső, a parkoló.

Mára megint összegyűltek a tennivalók. Korszerűsíteni kellene a villanyhálózatot és a templom padlózatát. A falak beporosodtak, festésre szorulnak.

Ezekhez a munkálatokhoz most is csak a támogatóink áldozatkészségére számíthatunk. A Fehér János Alapítvány nagy részt vállalt a munkálatok megtervezésében és szervezésében. Alszámlát nyitott az OTP Bankban, ahová az adományokat gyűjtjük.

A számla neve: Fehér János Közh. Alapítvány „Gyűjtő”

Számlaszám: 1174 2283 – 2321 4778

Ne hagyjuk, hogy szüleink, nagyszüleink, dédszüleink által óriási munkával és áldozattal felépített templomunk az enyészeté legyen.

Kérünk mindenkit, segítsenek nagylelkű adományaikkal, hogy a tervünk sikerüljön, hogy a hitéletünk tere, helyszíne méltóvá legyen az áldozat bemutatásához.

Amennyiben adományozóként hozzájárulnak személyük nyilvánosságra hozatalához, kérjük átutaláskor a közleménybe írják be a nevüket.

Tisztelettel és köszönettel:

Fehér János Alapítvány és az Egyházközség

Kérdés esetén szívesen állunk rendelkezésére:

Brunner Ferenc – 06-30/954-08-23
Kaposi József – 06-30/347-52-21
Frühwirth Mihály – 06-30/955-75-85