Mikulás-táborban voltak az Andrássy iskola tanulói

Ebben a tanévben az Andrássy iskola az 1-5. évfolyamosok számára szervezte meg hagyományos túráját 40 gyerek, két tanító és két kísérő részvételével.

Évek óta új-és újabb helyszíneket igyekszünk felfedezni, mert a helyszínek változatossága a programok sokszínűségét is magában rejti. November 30-án indultunk útnak egy Verőce környéki fogadóba. Nagy volt bennünk a várakozás, hiszen évek óta nem sikerült havas tájban gyönyörködnünk, igazi téli örömöket tapasztaltunk. Az utazást megelőző napokban havazott azon a környéken, így a buszba a temérdek meleg holmi mellé szánkó és snowbord is került reménykedve abban, hogy az idén nem a felesleges holmik listáját gyarapítják majd.

Úticélunk felé haladva szerencsére nem csak a domborzati viszonyok változtak meg, hanem a táj is fehérbe öltözött. Kitörő volt a lelkesedés. Nem zavart senkit, hogy a busz csak a panziótól távol tudott az útviszonyok miatt megállni. Örültünk, nagyon-nagyon örültünk a hónak.

Volt ugyan a három nap alatt kirándulás a Duna-partra, és sütizés egy hangulatos cukrászdában, volt csapatjáték, kézműveskedés, közös verstanulás, zene és táncmulatság. Meglátogatott minket egy igazibbnál is igazibb Mikulás a manóival, akik a mindentudó nagy könyvből felolvasták a gyerekek jócselekedeteit és intelmekkel látták el őket a jövőre vonatkozólag.

Volt kutya és lósimogatás, meglátogattunk egy varázslatos mesekönyvekbe illő templomocskát, volt éjszakai bátorságpróba. Igen ezek mind-mind remek programok voltak, de mindenek felett volt hó. Tiszta-fagyos, csikorgó, szikrázó hó és benne a hempergőzés, a bukdácsolva futás, a szánkózás és csúszkálás, a jégszobrászat, a bújócska tájba simuló kunyhók, házacskák körül. Remek volt. Köszönjük „Az Andrássy-telep Ifjúságáért Alapítvány” és Vecsés Város Önkormányzatának támogatását, amellyel szebbé tehettük ezt a pár napot.

Timár Judit, Dominek Tünde