Aranyérmet szerzett Vecsés a Magyar Önkormányzatok Foci Kupáján

Május 7-én rendezte meg a PromoSport Kft. a XVI. kerületi Ikarus pályán a Magyar Önkormányzatok III. Foci Kupáját.

A megmozdulásra – az esős idő ellenére – hatvannégy csapat nevezett, közöttük Vecsés Város Önkormányzata. A kupán Budapest Főváros Önkormányzata, tizenhét fővárosi kerület önkormányzata, a megyei jogú városok, valamint a 10 ezer főnél nagyobb lélekszámú települések önkormányzatai vettek részt, de a nevezett csapatok között ott volt a fő támogató E.ON vállalatcsoportot képviselő céges válogatott is. A mintegy 8 órás mérkőzéssorozat ünnepélyes megnyitóján a fővédnök Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára köszöntötte a résztvevőket.

Számos kísérőprogram is színesítette a rangos eseményt, így többek között egészségszűrő programmal, autó kiállítással, gyermekeknek kreatív kézműves foglalkozásokkal, lufi hajtogatással, ugráló várral, valamint 3D rally autó szimulátorral várták az érdeklődőket. A sportolás mellett jótékonysági akciót is szervezetek a rendezők. A Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítványnak gyűjtöttek ajándékokat.

Két kategóriában küzdöttek a csapatok. Az „XL”-es csoportba a fővárosi kerületek és a megyei jogú városok, míg az „L” elnevezésűbe a 10.000 lélekszám feletti települések önkormányzatai kerültek. Vecsés veretlenül jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba. A legjobb 16 között Vác csapatát 4:1-re vertük, majd az elődöntőben 5:0-ra győztünk az orosháziak ellen. A döntőben Hajdúböszörménnyel játszottunk az aranyéremért, 3:3-as végeredmény után büntetőkkel sikerült kiharcolni az elsőbbséget. A nagyszerű eredményhez Szlahó Csaba polgármester csatárként járult hozzá, a vecsési csapat kapitánya Sárosi Gábor informatikus volt.