25 éves a Magyar Darts Szövetség

Bár a dartssport csak az elmúlt években vált igazán népszerűvé az országban, a Magyar Darts Szövetség már több mint két évtizede létezik.

A civil szervezet 1991. decemberében alakult, a bíróság 1992 elején vette nyilvántartásba. A Szövetségnek kezdetben mindössze két alapító egyesülete volt – ma 56 tagegyesülettel büszkélkedhetünk! Az elmúlt 25 évben folyamatosan és töretlenül fejlődött a sportág, amelynek eredményeképp jelenleg közel 1500 sportoló versenyzik a szövetség versenyrendszereiben. Külön öröm és büszkék vagyunk rá, hogy az utánpótlás-nevelés is egyre több régióban kerül előtérbe. Felnőtt és ifjúsági versenyeken is képviseltetjük magunkat a nemzetközi versenyeken, ahol számtalan kimagasló eredményt értek el magyar sportolók az elmúlt negyed évszázadban – olvasható a szövetség közleményében. A jubileum alkalmából a Magyar Darts Szövetség elnöksége köszöntötte és elismerő oklevéllel jutalmazta azokat, akik letették az országban a sportág alapjait, hozzájárultak ahhoz, hogy a sportág szeretete terjedjen, és rengeteg időt, energiát áldoztak – és áldoznak a mai napig – arra, hogy a magyar darts az őt megillető helyre kerüljön itthon és külföldön is.

A kitüntetettek között találjuk a VSE két kiválóságát, Massza Sándort és Török Lászlót. Ezúton is köszönjük példamutató és önzetlen munkájukat!

A szakosztály legutóbbi egyéni eredményei:

Juhász Béla: két 3. hely, Huszti Sándor: két 9. hely, Török László: 5. hely, Forgács László 5.hely, Szabó László: 9. hely, Puskás Erzsébet: 9. hely.
Csapatmérkőzések

A többségében újoncokból álló VSE Mix csapatunk az első mérkőzését steel-n idehaza játszotta. Az osztályában bajnokesélyes EKSE csapatát látta vendégül. A mérkőzés végeredménye 18-7 lett a vendégek javára, Softon ugyancsak hazai környezetben fogadta a Bajnok SE csapatát. Egy igazi „csapatépítő” mérkőzésnek lehettünk tanúi. A rossz kezdésnek mondható 0-4 után, 9-7 arányban sikerült legyőzniük a sokkal tapasztaltabb ellenfeleiket. Szakosztályunk nevében szívből gratulálunk nekik!

Harmadik, a VSE Rutin nevet viselő csapatunk is megkezdte a versenyévadot.
Első mérkőzését idehaza játszotta a fővárosi SEDE csapatával szemben. Magabiztos játékkal, 9-4, 9-2, azaz 18-6 arányban győzedelmeskedett. Szintén gratulálunk nekik!

Massza Sándor, szakosztályvezető