A Dinoszaurusz Band 1973-as alapításakor az alapító Kortye Vilmos sem gondolta, hogy még 2023-ban is a színpadon állnak és egy nagy koncerttel ünneplik az együttes fennállásának 50. évfordulóját.

Mindezt úgy, hogy egy másik 50 esztendős együttessel, a P. Mobillal adnak közös koncertet Vecsésen a Bálint Ágens Kulturális Központ előtti téren. A közönség soraiban többnyire az együttesek korával azonos korosztály volt, de akadtak fiatalabbak is. Sokan az alkalomhoz illően, P. Mobil pólót viseltek.

A Kortye Vimos mellett Pardi Ferencet (ének), Butkovics Lajost (basszusgitár), Metzker Pétert (billentyű) ifj. Pardi Ferencet (dob) soraiban tudó Dinoszaurusz Band feldolgozásokkal megalapozta a hangulatot, így elfért egymás mellett a Lord vagy a Deep Purple.

A látványelemek igazi koncerthangulatot teremtettek, hiszen többek között a víztoronyra remek minőségben kivetített képen lehetett követni a színpadon zajló eseményeket.

A P. Mobil aztán valódi koncerthangulatot teremtett, két órás programjukban valamennyi klasszikus slágerük elhangzott, és bár többnyire fiatalok veszik körül az alapító Schuszter Lórántot, valóban profi színvonalon teljesítettek.

Végig remekül szóltak a rockhimnuszok, a közönség pedig roppant hálás volt minden egyes akkordért, együtt énekelt és bulizott a zenészekkel.

Kortye Vilmos véleménye szerint is nagyon jól sikerült a két ötvenéves zenekar közös koncertje. A P. Mobil is „el volt ájulva” a hangulattól – tudtuk meg a Dinoszaurusz Band vezetőjétől. A zenekar nem először lépett fel Vecsésen, de a banda tagjai ezúttal is a szívükbe zárták a várost és a koncert hálás közönséget.

– Szeretném megköszönni a közönségnek, hogy ellátogattak a koncertre, illetve a vállalkozóknak a támogatást, továbbá a Bálint Ágnes Kulturális Központnak a lebonyolításban nyújtott segítséget. Köszönöm Szlahó Csaba polgármester úrnak, aki a fővédnök volt, hogy megnyitotta a koncertet, amely méltó megünneplése volt a zenekar 50. évfordulójának – mondta Kortye Vilmos.

Sz-V, fotók: Kállai-Tóth Anett