A szociális munka napja al­kalmából köszöntöt­ték az ága­zatban dolgozókat november 14-én a városháza dísztermében.

Az ünnepségen Skribekné Komár Ágnes, az önkormányzat szociális bizottságának elnöke és Halápiné Borbás Ágnes, a város aljegyzője is méltatta a gondozási központ, a családsegítő, a bölcsődék és a központi konyha dolgozóinak áldozatos munkáját.

– Ez az a nap, amikor a figyelem azokra a szakemberekre irányul, akik az év minden napján a segítségre szoruló honfitársainkért dolgoznak. Tudom, ha bármilyen problémával fordulunk önökhöz, a legmagasabb színvonalon, a lehetőségekhez mérten maximálisan segítenek annak megoldásában.

A mostani, kihívásokkal teli időszakban még inkább érezzük a szociális szféra fontosságát, az elmúlt évek történései és a jelenlegi időszak még nagyobb terhet ró az ágazatban dolgozókra. Nagyon köszönjük áldozatos, embert próbáló munkájukat, és jó egészséget kívánok az elkövetkező időszakra – mondta Skribekné Komár Ágnes.

Halápiné Borbás Ágnes aljegyző arról beszélt, hogy a jelenlegi válságos időszakban egyre többen keresik fel az önkormányzatot és kérnek segítséget a mindennapi életükhöz. Amint elmondta, nőtt a száma azoknak a jelentkezőknek, akik korábban nem voltak ismertek a hivatalban. Ebből arra lehet következtetni, hogy nyílik az olló, egyre többen vannak, akik szorult élethelyzetbe kerülnek, a legtöbben a munkahelyük elvesztése miatt. A legnehezebb helyzetben lévők szinte láthatatlanok a társadalom számára, a legtöbben nem verik nagydobra a problémájukat, ezért sokszor megdöbbentő a felismerés, amikor kiderül valakiről, mekkora bajban van.

Ogrin Józsefné 34 éve dolgozik a Petőfi iskola konyháján. Munkája elismeréseként kitüntetést kapott

Az ünnepség keretében Elismerő Oklevéllel köszönték meg Ogrin Józsefné eddigi munkáját. A Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium munkatársa 34 éve dolgozik az intézmény konyháján.

– Segítőkész, gyermekszerető egyéniség, maga is nagy családot nevelt fel. Úgy érezzük, az iskolai közösséget is családjának tekinti. Megbízható, vállalt feladatait maradéktalanul teljesíti. Szerény, kedves, vidám személyével kivívta kollégái, a tanárok, a diákok és az iskolavezetés tiszteletét – többek között e szavakkal méltatták Ogrin Józsefné több mint három évtizede tartó munkásságát.

Az ünnepségen Füleki Lívia anyakönyvvezető énekekkel ajándékozta meg a közönséget, a beszédek után az önkormányzat vendégül látta a megjelenteket.

Vén