Egzotikus karneváli hangulatot idéző bulin vehették részt, akik augusztus 13-án ellátogattak a Bálint Ágnes Kulturális Központ előtti Fő térre.

A Kul­túr­sokk programsorozat keretében megrendezett eseményen forró latin ritmusokkal és jobbnál jobb zenés-táncos produkciókkal, a Platz Bistróban pedig autentikus mexikói ételekkel várták a közönséget. A korábbi Kul­túrsokk programokkal ellentétben az utóbbi buli éjszakába nyúlóan tartott, a közönség lelkesedése pedig egyáltalán nem lankadt az idő múlásával, köszönhetően a remek hangulatnak, amit a jó érzékkel összeválogatott fellépők teremtettek a téren.

A produkciókat elfogultság nélkül csak dicsérni lehet, már az első fellépő, a Team Gusto Cubano zenekar is olyan hangulatot teremtett, amiről azt hittük, hogy nehéz lesz tovább fokozni. Végül ránk cáfoltak a további produkciók: 21 órától Dj Newik pörgetett jobbnál jobb lemezeket, majd 22 órától a DRuMSTeRS dobshow és a SamBrasil Tánccsoport csinos hölgytagjai és capoeira táncosai járatták csúcsra a karneváli hangulatot. 23 órától a vecsési Dj Big Tee zenéje mozgatta tovább a táncos lábakat, hajnali egytől pedig az este sztárfellépője, a Desperado zenekar tette fel a koronát a bulira.

A Kultúrsokk keretében ezen a nyáron francia, sváb, görög és mexikói esteken vehettünk részt, a programsorozat bolgár esttel zárul augusztus végén. Az utolsó rendezvény részletes programját a kulturális központ programajánlójában olvashatják.

VN