Vecsésieket is kitüntettek a Megyenapon

Frühwirth Mihály évtizedek óta dolgozik a hagyományok ápolásáért és a kultúra megőrzéséért

362 évvel ezelőtt, 1659. december 4-én jött létre a mai Pest megye jogelődje, Pest-Pilis-Solt vármegye. A megyei közgyűlés Megyenappá nyilvánította az évfordulót, évek óta ekkor adják át a legrangosabb megyei kitüntetéseket is.

A www.pestmegye.hu honlapon így írnak az ünnepélyes eseményről: „A Megyenap különleges jelentéssel bír a számunkra. A megye újjászületésére emlékezünk, és közösségünk ünnepét tartjuk meg együtt, a megye 187 településéről érkező emberekkel és mindazokkal, akikhez különleges kapcsolat fűz bennünket. Ekkor köszönetet mondunk mindazoknak, akik a hivatásukban vagy a mindennapokban képesek voltak a példamutató tettekre, az átlagon felüli teljesítményekre.”

A járványhelyzet miatt idén elmaradt az díjátadó ünnepség, de a díjazottak névsorát közzétette a közgyűlés. Innen értesültünk róla, hogy vecsésiek is vannak az elismerésben részesítettek között.

Frühwirth Mihály részére Nemzetiségekért Díjat adományozott Pest Megye Közgyűlése. Frühwirth úrnak a német nemzetiségi kultúra közvetítésében elért eredményei elismeréseként ítélték oda a díjat. Munkásságával jelentős mértékben hozzájárult a német-magyar kulturális összetartozás erősítéséhez. Az elmúlt évtizedekben végzett óriási gyűjtőmunkájának köszönhetően értékes kordokumentumok váltak közkinccsé, emellett német egyházi énekkart alapított, emléktáblák elhelyezését kezdeményezte, kiállításokat szervezett és elévülhetetlen érdemei vannak a Vecsési Tájház-Heimatmuseum létrehozásában. Frühwirth Mihály az 1994-ben bejegyzett „Kulturverein-Vecsés” alapító tagja és tiszteletbeli elnöke.

A hiteles és kiegyensúlyozott tájékoztatásért kapott elismerést a Williams Televízió

Pest Megyei Médiadíjban részesült a Williams Televízió, a megyében élők korrekt és kiegyensúlyozott tájékoztatásáért, továbbá Pest Megye Közgyűlésének és Önkormányzatának tevékenységét, eredményeit hitelesen bemutató munkájáért. A Williams Televízió 2000 óta foglalkozik televíziós műsorok készítésével, a televízió műsorai napjainkban az összes szolgáltatónál elérhetők a nap 24 órájában. Vételkörzetük közel 60 településre bővült az elmúlt 21 év alatt, ezzel a térség meghatározó médiaszereplőjévé váltak.

Szerkesztőségünk nevében gratulálunk a díjazottaknak.

VN