Decembertől újra korcsolyázhatunk a piactéren

Bár a koronavírus terjedése egyre aggasztóbb méreteket ölt Magyarországon, eddig semmi jel nem utal arra, hogy a tavaly év végihez hasonló korlátozásokra kellene számítanunk. Ha ez a későbbiekben sem változik, akkor joggal remélhetjük, hogy ezen a télen újra kinyithat a jégpálya.

Ebben bízik a létesítmény üzemeltetője, Matasdi János is, aki elárulta, ha a körülmények lehetővé teszik, akkor december elejétől látogathatják a vecsési jeget a korcsolyázás szerelmesei.

– Eddig úgy néz ki, hogy kinyithatunk, de azzal is tisztában vagyunk, hogy a későbbiekben még keresztülhúzhatja a számításainkat a járvány. December első napján szeretnénk megnyitni a pályát, mikulásra és karácsonyra pedig meglepetés programokkal is készülünk – mondta Matasdi János.

Idén fedett lesz a jégpálya, a köré emelt sátor védi az esőtől és a naptól a jeget, így a rendezvényeket és a korcsolyaoktatást – az órákat magyar bajnok műkorcsolyázó hölgyek fogják tartani – is ideálisabb körülmények között lehet megtartani. A pálya alatt murvával hozták vízszintbe a talajt, ezáltal a jégfelület hűtése is kiegyensúlyozottá válik, várhatóan jobb lesz a jég minősége, mint a korábbi években. Karácsonykor ünnepi világítást kap a helyszín, december 12-én, a Mindenki karácsonya rendezvényen a pálya használata ingyenes lesz – árulta el az üzemeltető.

A jégpályát védettségi igazolvánnyal lehet látogatni, a mindenkori járványügyi szabályok betartásával.

VN