Több vagy ha adsz – szemétszedés Vecsésen kompromisszumok nélkül

A nyári szünet után újra akcióba léptek a vecsési környezetvédők. Szeptember első hétvégéjén 49-en szedték a szemetet Vecsés legforgalmasabb belterületi útszakaszai mentén.

Krojher Gabriella, a Kispatak Természetvédő Egyesület és Hulladékkommandó vezetője elmondta, hogy ez volt idén a legnagyobb létszámú szemétszedő akció a városban, az pedig külön örömre ad okot, hogy kevesebb szemét gyűlt össze, mint a korábbi szemétszedések alkalmával. (Azt már kicsit szomorúbban tette hozzá, hogy a tanévkezdést követően újra egyre több eldobált sze­metet lehet látni az iskolák és az óvodák környékén.) A következő szemétgyűjtő akció a Több vagy, ha adsz elnevezésű program keretében lesz, október 8. és 10. között.

– Negyedszer csatlakozunk a történelmi egyházak által szervezett Több vagy, ha adsz nevű országos kezdeményezéshez, amely egy 72 órán át tartó jótékonysági akció, és a fiatalokat hívja közös összefogásra, hogy együtt tegyünk másokért, a környezetünkért. A program keretében mi általában pénteken és szombaton szoktunk szemetet gyűjteni, így lesz ez idén is. Bízunk abban, hogy a járványhelyzet nem húzza keresztül a terveinket, az akcióra várjuk fiatalok, iskolás osztályok, helyi intézmények jelentkezését. A részletes programot és a szemétszedések helyszínét szeptember végén, vagy október első napjaiban tesszük közzé a Kispatak Természetvédő Egyesület Facebook-oldalán – mondta Krojher Gabriella.

V.