Vincze: Most értünk el oda, hogy minden szinten csapatot alkotunk

Vincze Gábor vezetőedző (középen) - Fotó: VN

Érdekes és változatos naptári éven van túl a Vecsési FC.

Az előző szezont nagy tervekkel kezdték, de a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt az idény. Idén is minimum a dobogós helyezés volt az elvárás, azonban két meghatározó ember már a rajt előtt megsérült. Ezek után talán meglepetésnek számít, hogy a megrövidített őszi szezon után az első helyen áll Vincze Gábor csapata.

– Minden évnek úgy vágok neki, ha nem végzünk a dobogón csalódott leszek. Az teljesen mindegy, hogy az a szezon félbeszakad vagy éppen a szünetben az élen állunk – értékelte az együttes idei évét a korábbi NB I-es játékos.

Elmondta, elégedett volt a tavalyi szezonnal is, ha nem zárják le, akkor is ott lettek volna a dobogó közelében. A záráskor csak azért voltak hátrább, mert az utolsó meccsen kikaptak, de saját bevallása szerint az egy olyan meccs volt, amilyen egy évben egyszer van.

Erre jó bizonyíték, hogy a csapat az idei idényben 12 meccséből kilencet megnyert, és egy döntetlen mellet, mindössze két vereséget szenvedett, három ponttal áll a második helyezett Nagykáta előtt.

– Mondtam a játékosoknak, ha már az ősszel ezt elértük, csak mi ronthatjuk el. A helyezésünkön javítani nem nagyon tudunk, már csak ronthatunk rajta, ezt pedig szerintem senki nem akarja – mondta Vincze.

– Most értünk el oda fizikálisan és közösségileg is, hogy elmondhatjuk: csapatot alkotunk. A mostani alapteljesítményünk csapatként és egyénileg lebontva is működött. Ha így marad, és tavasszal tudjuk folytatni a bajnokságot, akkor lehetnek merészebb terveink is a dobogónál – összegzett a szakember.

Sz. Gy.