Megújult színházterem várja a közönséget a BÁKK-ban

Ilyen lett a megújult nézőtér. A székeken látható V alakú díszítés Vecsés nevére utal

A Bálint Ágnes Kulturális Központ arculati megújulásáról és a ház belső tereit érintő változásokról márciusi lapszámunkban tájékoztattuk ol­vasóinkat. Örömmel jelenthetjük, hogy a nyár eleje óta tartó munkálatok befejeződtek, a színházterem padlózata és lelátója egyaránt megújult, emellett a terem bejárata melletti mobil válaszfalat egy látványos grafi­kai elemmel díszítették, amely szintén az arculati megújulást hirdeti.

A megújult lelátót már használatba is vettük, az eddigi tapasztalataink alapján jól működik, de még tesztüzemben van, hogy a hibák – ha egyáltalán vannak – minél előbb kijöjjenek. Az új lelátó különlegessége, hogy a székeket borító kárpit mintázata V betűt formál, ami utalás a város nevére. Az aljzat is elkészült, a padlóburkolat világos lett, ami sok rendezvénynek kedvez, hiszen az egész belső tér világosabbá válik tőle. A visszajelzések alapján a közönségünknek tetszik a megújult színházterem – mondta Kis Tóth János intézményvezető a színházterem megújításával kapcsolatban.

A terem bejárata melletti válaszfalon látható új arculati elemről Vecsés emblematikus épületei köszönnek vissza a BÁKK-ba érkezőkre. Egyebek között a Bálint Ágnes Emlékház, a Vecsési Tájház, a reptér irányítótornya és egy repülőgép körvonalai is láthatók a ház munkatársai által megálmodott képen.

– Ha egy kicsit beljebb lépünk az információs pult irányába, láthatjuk, hogy ott is ezek a motívumok jelennek meg. A díszítés Mészáros Krisztina grafikus kolléganőnk rajzai alapján valósult meg – mondta Kis Tóth János.

Az intézményvezetőtől megtudtuk, hogy az arculatváltás ezzel nem ért véget, hiszen folyamatban van a BÁKK honlapjának megújítása is.

– Amikor a márkaépítésbe kezdtünk, egy fiatalos és lendületes arculatot képzeltünk el, ami segít abban, hogy közelebb kerüljünk a közönségünkhöz. Tavasszal megújultak a szórólapjaink és a plakátjaink, ősszel a honlapunk arculati elemeit frissítjük. Az új weboldalt már tesztelik a kollégák, hamarosan el is készül, így a következő évet egy teljes egészében megújult dizájnnal kezdhetjük el – összegzett az igazgató.

A BÁKK megújulása örömteli, ellenben az már kevésbé, hogy mindez éppen a koronavírus-járvány kellős közepén zajlik, hiszen így csak a közönség töredéke tapasztalhatja meg az átalakulás pozitívumait. Arról nem beszélve, hogy a ház is csak félgőzzel üzemel, hiszen nem egy koncert és előadás maradt el az elmúlt időszakban is. Kis Tóth János ezzel kapcsolatban elmondta, országszerte hasonló a helyzet, a közönség jelentős része nem megy el a meghirdetett programokra, így legtöbb helyen egymás után mondják vissza az előadásokat.

– Nehéz időszak ez mindenkinek, így nekünk is. Most éppen azon munkálkodunk, hogy a járvány miatt változó közönségszokásokhoz igazítsuk a kulturális központ programjait.

varga