A nők gyengébben, a férfiak hullámvasút-szerűen szerepelnek

Egy szakosztály, két út. Röviden így lehetne jellemezni a Vecsés SE kézilabda-szakosztályát.

A férfiak tavaly az NB I-ben szerepeltek, de kiestek, így idén a másodosztályban játszanak, miként a női csapat is. Mindkét együttesnél a stabilitás volt a szezon előtt az elsőszámú cél, de a szakosztályvezetés bízik benne, pár éven belül a férfiak ismét az NB I-ben, míg a nők az NB I/B dobogójáért küzdhetnek majd.

Jelenleg különbözőek a teljesítmények, és akkor finoman fogalmaztam. A hölgyeknél egyértelmű célkitűzés volt a bajnokság megnyerése. Az idei évben olyan erősítések jöttek, akiktől azt reméltük, megnyerhetjük a bajnokságot. Sok olyan játékos van, akit meghatározó embernek hoztunk ide, akiktől arra számítottunk, hideg fejjel megoldanak nehéz szituációkat. De sajnos, nem mindenki váltotta be a reményeket – mondta Antal Zoltán szakosztályvezető.

A szakember szerint a bajnokságban jelenleg elfoglalt 4. hely nem jó, nagyon elmarad a várakozástól. Az ugyanakkor örömére szolgál, hogy a legkisebbektől az ifi csapatig mindenki jól teljesít. Pedig utóbbiak a tavalyi szezon végén kevesen maradtak, letörtek, így kezdtek neki az idei bajnokságnak.

Új edző érkezett, remekül sikerültek az erősítések. Kihozták magukból a legtöbbet, fogcsikorgatva küzdenek, jó a csapategység, tudták pótolni a kilenc játékost, akik elmentek. Jó játékkal aratnak értékes győzelmeket
– mondta Antal, aki hozzátette, a kisebb utánpótláscsapatok hozzák a tőlük megszokott színvonalat.

A férfiak kerete teljesen átalakult, hiszen a nyáron, az NB I-ből való kiesés után 12 játékos hagyta el a gárdát. Összesen öten maradtak, de tudták pótolni a távozókat. Teljesen új játékoskeret alakult, különböző klubokból, más kézilabda-kultúrákból jöttek, és az edzőnek ebből a „tömegből” kellett csapatot építeni.

Három év alatt szeretnénk feljutni, jelenleg jól állunk, negyedikek vagyunk a bajnokságban. Kicsit hullámzó a teljesítmény, az ugyanakkor bizakodásra adhat okot, hogy egy nagyobb vereség mellett csak egygólos vereségeink vannak. Látni, ahogy fejlődnek napról napra előrébb tartanak, mint reméltem – mondta Antal, aki bevallotta, azt hitte, az idei szezon rámegy arra, hogy megismerjék egymást a játékosok, de egyre több meccsen látni azt, hogy összeszoktak és jól játszanak.

Az ifiknél is sok távozó volt, de így is megerősödtek. Elismeri, olykor előfordulnak kisebb problémák a csapaton belül, de amikor meccsre kerül a sor, ezt félre tudják tenni.

– Nagyon sok tehetség van a fiatalabbak között, a nagyobb csapatok edzői alig várják, hogy hozzájuk kerüljenek, nagy céljaik vannak velük. Összesen mintegy 220-an vannak a szakosztályban, és nagyon sok tehetségünk van.

SzgY