Decemberi programok a könyvtárban

Változatos programokkal várja vendégeit decemberben a Róder Imre Városi Könyvtár.

December 2. és 6. között rendezik meg a Róder Imre emlékkiállítást. A fotókiállításon eddig nem publikált képek lesznek láthatók az örökösök hagyatékából.

December 9-én 10 órától író-olvasó találkozónk vendége: Kitty Bich Thuy Ta. A vietnami születésű, Magyarországon nevelkedett fiatal írónő, Kitty Bich Thuy Ta új könyvének bemutatójára invitáljuk az érdeklődőket. Az ismert családi fantasy regénysorozat második kötetében, „ A Varázsecset”-ben, Leonardo Morelli kalandos történeteivel ismerkedhetünk meg.

December 12-én 17 órától Moziklub. Ezen az alkalmon az Időről időre c. filmet vetítjük. A program ingyenes, zártkörű és regisztrációhoz kötött. A klubbot és a beszélgetést vezeti: Nagy Gyula.

December 13-án a G. Ferenczy Hanna Irodalmi Kör karácsonyi műsorán vehetnek részt az érdeklődők.

December 15-én a Mindenki Karácsonya városi rendezvényen találkozhatnak velünk. Örömmel tudatjuk kedves olvasóinkkal, hogy idén is kitelepülünk a Mindenki Karácsonyára. Szeretettel várjuk egy csésze kávéra, kakaóra, teára, süteményre, zsíroskenyérre vagy éppen egy jó beszélgetésre.

December 17-én 17 órától Zöld Klub. Szeretettel várjuk mindazokat, akik tenni szeretnénk valamit a környezetünkért, a jobb, egészségesebb életért. Főbb témáink: Hogyan hagyjunk minél kisebb ökológiai lábnyomot? Tudatos vásárlás és életmód, de nem tudod hogyan? Mit jelent az újrahasznosítás? Környezetkímélő házi praktikák. Környezetvédelem itthon és máshol. Decemberi találkozónk témája a „Környezettudatos ünnepek”, környezettudatos csomagolás, karácsonyi dekoráció újrahasznosított anyagokból. A Zöld Klubot már a Facebookon is követhetik, az oldalt a www.facebook.com/vecsesizoldklub címen érhetik el.

Könyvtárunk programjairól naprakész információkat olvashat a www.vecsesikonyvtar.hu honlapon.

Róder Imre Városi Könyvtár