Izlandi kórus vendégeskedik a Petőfi Iskolában

Október 7-én  a Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium meghívására vendégek érkeznek Izlandról, Skálholt városából Vecsésre.

A skálholti kórus 1963-ban alakult az új skálholti katedrális felszentelésére. A kórustagok Skálholt környéki zenerajongók. A környék gazdag zenei hagyományokban, ezért a kórus nem csak egyházi szertartásokon énekel, hanem fellép fesztiválokon, valamint rendszeresen koncertezik is, ahol többek között Bach kantátákat hallhat tőlük a kis- és nagyközönség. A kórus vegyes kórus, az elmúlt években átlagosan 20 főt foglalkoztatott. A kórus karnagya 2009 óta Jón Bjarnason kántor.

Skálholt kórus

A kórus régi vágya volt Magyarországon énekelni. Érdeklődésüket az Izlandon járt, vagy ott élő orgonisták keltették fel Magyarország iránt, illetve az a tény, hogy hazánk zenei hagyományai világhírűek. Peresáné Kállay Georgina tanárnő kezdeményezésére magyarországi kirándulásuk egyik állomása Vecsés lesz. Először a Petőfi Iskola diákjainak adnak különleges koncertet a Jézus Szíve Plébániatemplomban, majd az Evangélikus templomban várják szeretettel az érdeklődő közönséget 18:00 órától!

Petőfi iskola