Gárdonyban táboroztunk

Velencei tó télen is izgalmas

Február elején Gárdonyban töltöttek pár felejthetetlen napot az Andrássy iskola diákjai.

Vendéglátónk Teker Zoli volt, aki már régi ismerősünk. A kísérők Horváthné Gyurcsán Erika, Kiss Gábor és Kissné Fehér Judit tanárok voltak. És most következzenek a főszereplők!

„Február első hétvégéjén anyukám huszonöt éves túrahátizsákjával indultam az iskolai téli táborba, Gárdonyba. Vonattal mentünk a szállásra, ahol gyorsan elfoglaltuk a szobáinkat. Aznap egy kisebb túrával megérkeztünk a Velence Resorthoz fürödni. A legviccesebb eset az volt, amikor egy hatéves kisfiú először el kezdett leskelődni utánunk, aztán kergetett minket a medencében. Este pedig egy táboros fiú tartott táncbemutatót a szobánkban. Másnap az élő csocsó után lesétáltunk a Velencei-tó partjához, ahol megcsodálhattuk a hófehér hattyúkat. Délután bennragadtunk a szabadulószobában, végül minket kellett kiszabadítani. Vasárnap délelőtt korcsolyázni voltunk, majd hazaindultunk. Én már többször voltam hasonló táborban, és mivel mindig jól érzem magam, ezért ez lassan »alapprogram« lesz nekem.” (Várszegi Viola, 5.a)

„Első táborom volt, de imádtam… A kaja tökély volt… a Sarki Róka vendéglőben lévő szemezések a kitömött rókával. Meg a vonatok dudáltatása…” (Fényi Anna, 6.c)

„Jó volt, hogy megalakult a gengünk… Sausage Gang” (Anonymus)

„Nagyon sok jó emléket hoztam el onnan.” (Pichler Rudolf, 5.c)

„A termálfürdő volt a legjobb, mert lehetett vízibirkózni.” (Rákosi Balázs, 5.c)

„A nap végén elmentünk szabaduló­szo­bázni. Eddig féltem, de ez olyan fantasztikus volt, hogy lekerült egy félelem a félelemlistámról.” (Tóth Lívia, 5.c)

„Álljunk össze, mint a rizses hús! Vigyázzatok, jövőre is megyünk!” (6.c) Azt hiszem, ez méltó végszó. Gyerekek, jövőre újra, ugyanitt! (… vagy máshol!)

Kiss Gábor, Andrássy iskola