Tűzifával segített az önkormányzat és a Bau-Styl Kft.

Az önkormányzat és a Bau-Styl Kft. közös akció keretében 10 köbméter fát osztott szét a rászoruló családok között

Közös program keretében támogatta a vecsési rászoruló családokat a város önkormányzata és a Bau-Styl Kft.

Az akció keretében öt kaloda hasított tűzifát ajánlott fel az építőanyagokat forgalmazó cég, melyet az önkormányzat további öt kaloda megvásárlásával egészített ki, így összesen tíz kaloda – azaz tíz köbméter – tűzifát osztottak szét karácsony előtt a nélkülöző helyi családok között. A tüzelőt a Vecsés és Környéke Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ által javasolt rászorulók kapták.

Nem ez volt az egyetlen alkalom az elmúlt évben, mikor az önkormányzat figyelmet fordított azokra a családokra, akiknek nehézséget jelent a hideg elleni védekezés. Tavaly összesen 150 köbméter tűzifát biztosított a városvezetés 39 nélkülöző vecsési családnak. A fa szétosztásában minden esetben a vecsési családsegítő szolgálat segített, hogy a tüzelő valóban azokba a háztartásokba jusson el, ahol a legnagyobb szükség van rá. A kiosztott fát az önkormányzat által elrendelt öreg vagy balesetveszélyes fák kivágásával biztosították.

További adományok is várhatók az elkövetkező hetekben, amint megtudtuk, a vecsési temetőben több öreg fa is található, melyek kivágását tervezi az önkormányzat. A kitermelést követően körülbelül további 60 köbméter tűzifa szétosztására lesz lehetőség.