„Boldogok a szelídek: övék lesz a föld”

A vecsési kereszténydemokraták szokásaikhoz híven, 2018. december 22-én, szombaton a bensőséges, meghitt karácsonyi műsorral kedveskedtek a megjelent családoknak.

A helyszín a megszokott Bálint Ágnes Kulturális Központ volt. Az első emeleti termet 15 órakor már izgatott gyermekzsivaj töltötte be.

Igyekeztünk minél több családhoz eljuttatni a hírt, ezért a vecsési óvodákban, iskolákban a hirdető táblákra kihelyeztük a „Meghívót” és a vecsési újságban is meghirdettük műsorunkat. A műsort a vecsési baptista gyülekezet vezetője, Téglási Lajos lelkész nyitotta meg. A korábban megszokott szóbeli felolvasás helyett egy nagyon színvonalas bábjátékon keresztül mutatták be Jézus születését. A fiatalabb szülők is meghatottan nézték a régmúlt időkből való „betlehemezési előadást”, amit régen házról házra járva gyermekek mutattak be. Ezután gitárral kísért újszerű karácsonyi dalokat mutattak be, amibe sikerült bevonni a gyermekeket is. Ügyesen a szöveg nagy kartonpapírokra fel volt írva, amelyek cserélgetésével érték el a folyamatos éneklést.

Az előadásban elhangzott eseményekben hallottak alapján, amely gyermek a kérdéseket először helyesen megválaszolta, tábláscsokoládé-jutalmakat kapott.

Ezt követően filmvetítés, majd az ajándékok kiosztása következett. A két esemény között a tagjaink által készített finom sütemények és üdítők elfogyasztása zajlott a jelenlévők nagy örömére. Ismét köszönet illeti a Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium hittanos diákjait és szüleit, akik az elkészített szép karácsonyi díszítésű dobozaikkal nagy örömet szereztek a gyermekeknek.

Szeretnénk, ha az elkövetkező karácsonyi műsorainkra több család jönne el, hisz a gyermekek minél többen vannak együtt, annál boldogabban élik meg karácsonyt, Jézus születésének „igazi” ünnepét.

A kezdő címre utalva öröm volt nézni a napi rohanásból kiszakadt szülők és a velük való együttlétből eredő „szelíden” csillogó gyermekszemeket. Ez mindennél többet ért!

Boldog új évet kívánunk!

Vecsési kereszténydemokraták, fotó: Nagy Mátyás