Változások a parkolóban

A Terminál Parkoló, a Liszt Ferenc Repülőtér 2. Terminálja előtt található jelenlegi felszíni parkoló területén megvalósuló új parkolóházból mindkét terminálépület közvetlen összeköttetéssel elérhető lesz.

A kivitelezés október második felében kezdődik. A parkolási rend azonban már október 1-től változik; ez elsősorban a személygépkocsik és buszok rövid távú parkolására használt létesítmények elhelyezkedését és az azokban nyújtott szolgáltatásokat érinti.

A legfontosabb változások:

  • A kivitelezési munkák miatt a (rövid távú parkolásra használt) Terminál Parkoló áthelyezésre kerül a jelenlegi, a 2A termináltól csupán néhány perc sétára található Holiday Plus Parkoló területére, ami október 1-től Terminál Parkoló néven üzemel (ld. a lenti térképet). A Holiday Plus Parkoló ezért megszűnik.
  • Hosszú távú parkolásra a tavalyi évben bővített, a 2B Terminálhoz közelebb elhelyezkedő Holiday Parkoló továbbra is kényelmesen használható lesz.
  • A buszok a taxi puffer parkoló mellett kialakított Busz Parkolóban állhatnak meg, az utasfelvételt és a kiszállítást pedig továbbra is a Prémium Parkolóban bonyolíthatják.
  • Az autókölcsönző cégektől bérelt autók felvétele és leadása átkerül a hotel mögötti parkolóba. A Centrál Parkoló jelenlegi, utasforgalmi célú funkciója ezzel egyidejűleg megszűnik, a repülőtéri hotel parkolási funkció azonban megmarad.
  • A Budapest Airport parkoló ügyfélszolgálati irodája az átmeneti Terminál Parkolóba költözik. Az áthelyezés október 11-én veszi kezdetét, és néhány napig fog tartani. Az ezen időszakban igényelt áfás számlák postai úton lesznek kiküldve (további információ itt).
  • Mozgássérült parkolás a Terminál Parkoló új helyszínén lehetséges.

A közúti előtereken (a Prémium Parkolóban) a forgalmi rend változatlan marad, azaz a munkák az előrendelt taxik, a buszok, a személygépkocsik, a BKK, illetve a hivatalos minibusz és taxi szolgáltató partnerek járműveinek közlekedését, rövid időszakokra történő megállását itt nem befolyásolják. Október 1-től a jelenlegi Terminál Parkoló lezárt területére a behajtás kizárólag munkavégzési célokkal megengedett (áruszállítás, építési forgalom); a korábban ott leparkolt gépjárművek október 15-ig hagyhatják el a parkolót.

Kérjük, vezessen elővigyázatosan, és kövesse a jelzőtáblákat! Türelmét és megértését köszönjük!