Szépen halad a gyűjtés a Szent Kereszt templom felújítására

Reményik Sándor óta tudjuk – és ezer év óta tapasztaljuk –,hogy a nemzet megtartó ereje az iskola és a templom.

Ma felújultak a viták, hogy egyáltalán szükség van-e mindezen értékekre. Ebben a kultúrharcnak álcázott megmaradási harcban különösen értékes minden hitünket erősítő lépés. Ilyen a templomok bővítését, korszerűsítését szolgáló kezdeményezés. Frühwirth Mihály úrtól, Vecsés díszpolgárától érkezett az alábbi írás, mely a Szent Kereszt templom megújítását célzó akció jelenlegi helyzetét mutatja be. Frühwirth Mihály majd 50 esztendeje az egyháztanács tagja, tehát alapos ismerője a templomnak.

Mindnyájunk figyelmébe ajánlva jelentetjük meg az írást. Aki teheti, az most segíthet.

Kedves Keresztény Testvérünk!
Tisztelt Adományozó! Kedves Barátunk!

Régi szokás és ma is élő, ha az ember ünnepre készül, másként látja a közvetlen környezetét. Egy kicsit kívülről; meglátja azt is, ami mellett máskor észrevétlenül elmegy. Rendet teremt, igyekszik szebbé tenni az otthonát. Így történt azokkal a falusi fiatalokkal, szülőkkel, akik a gyermekeik elsőáldozására készülve meglátták, mi mindent kellene szebbé tenni, megújítani a Szent Kereszt templomban. A falak porosak, a padlózat megkopott. Gondoltak egy nagyot: össze kellene fogni, és szebbé tenni, kijavítani, megújítani! Keresték a megoldási lehetőségeket.

Megkerestek vállalkozókat, árajánlatokat kértek. Hamarosan kiderült, hogy a villanyhálózat és vizesblokk korszerűsítése, a padlózat cseréje, a falfestés meghaladja a 10 millió Ft-ot. Több megbeszélés után a Fehér János Alapítványhoz fordultak. Az alapítvány felajánlotta segítségét, gyűjtőszámlát nyitott a részükre. A 2017 decemberében megnyitott számlára 2018. július 31-ig 4 876 638 Ft érkezett. A helyzet biztató. Az egyházközség képviselői, az alapítvány és a katolikus fiatalok a munkálatok ütemezésén gondolkodnak, egyeztetnek. Emellett kérik mindazok segítségét, akik templomunk megújítását fontosnak tarják.

Köszönünk minden eddigi adományt. Kérem, támogassák továbbra is ezt a valóban „civil” kezdeményezést.

Fehér János Közhasznú Alapítvány „Gyűjtő” (OTP) 11742283-23214778

Amennyiben adományoznak és hozzájárulnak nevük nyilvánosságra hozatalához, kérjük, írják be a közleménybe a nevüket. Ha kényelmesebb a készpénzben történő befizetés, szívesen segítünk, hívják a megadott telefonszámok valamelyikét.

Brunner Ferenc – 06-30/954-08-23
Kaposi József – 06-30/347-52-21
Frühwirth Mihály – 06-30/955-75-85
Frühwirthné Halász Melinda – 06-30/383-51-74

Sokat hallunk ma pro és kontra a keresztény Európáról. Nekünk most itt a konkrét lehetőség, hogy hitet tegyünk mellette!

Adakozott 91 fő és 57 fő hozzájárult, hogy a nevüket közöljük:

Abonyi Antal és Erzsi, Békési Nándorné, Böckl Nándorné, Brunner Ferenc és Brunner Ferencné, Brunner Szilvia, Csendesi Márton és Mártonné, Csikász-Nagy Zsuzsanna, Dabasi Szilvia és János, Deme József, Déri János, Dr. Lugosi Mária, Fazekas Jánosné, Frühwirth András és családja, Frühwirth Mihályné, Frühwirth Nándor és családja, Frühwirth Péter és családja, Fütte Gasztro Kft., Gál István, Gellérttől és Dóritól Halász Tamás és családja, id. Kuni Józsefné, id, Szabados János, ifj. és id. Somogyi János, Jámbor Mátyásné, Krizinger Edit és családja, Kulturverein, Láber Gyula, Lauter Ádám, Leé Istvánné, Levendula-Kontó Kft., Liebe Mátyás, Losonczi János, Lumpen Klumpen Tánccsoport, Mayer Tamás, Nagymarosi család, Német Nemzetiségi Önkormányzat, Öze Zsuzsanna, Özv. Abonyi Antalné ,Papp Bálint, Péteri Kálmánné és Péteri Hajnalka, Révainé Szabados Erzsébet, Sárközi Tamás és családja, Sárosi Mártonné, Schneider Andrea, Simonovics József és Trautmann Mária, Strohmayer László, Sturman Istvánné, Szabados Dávid és családja, Székhelyi család, Szlahó család, Tófalvi Antal és Tófalvi Antalné, Tófalvi Mónika, Vancsó Sándorné, Vecsési Borbarátok Egyesülete, Vrankó Gézáné, Vecsés Város Német Nemzetiségi Önkormányzata, Vecsés Város Önkormányzata, Zehetmayer József

Frühwirth Mihály