Újabb boros siker Mecseknádasdon

Több mint 700 bormintát bíráltak el

Hagyományosan április elején rendezik meg a mecseknádasdi Magyarországi Németek Országos Borversenyét, amelyen azon települések borászai vehetnek részt, ahol német nemzetiségi önkormányzat működik.

Idén a 11. versenyt rendezték meg, és mára ez lett az ország egyik legnagyobb megmérettetése, és abban mindenképp egyedülálló, hogy az ország minden szegletéből érkeznek borászok, vagyis nem egy-egy borvidék sajátosságait ízlelhetjük meg, hanem a hazai borvidékek egyre nagyobb borkultúrájával találkozhatunk, és a hazai borok színes és széles skáláját élvezhetjük végig.

Vecsés borászai már évek óta jelen vannak, és az első részvételtől kezdve komoly eredményeket érnek el. Nem múlik el verseny, hogy ne szereznének arany, ezüst vagy bronz oklevelet finom boraikkal.

Idén 719 borminta (327 fehér, 275 vörös és 107 rozé és 10 siller) várt a szakzsűri értékelésére. A bormintákat palackozott borok formájában korábban el kellett juttatni a rendezőkhöz. Itt a borversenyek szabályai szerint járnak el, a zsűri csak egy sorszámot lát, a tulajdonosa anonim marad. Az eredményhirdetés nagy ünnepség keretében történik, és a végét bál zárja.

Az idei versenyen Vecsésről a Petz Családi Pincészet és Fazekas József vett részt. Az eredményhirdetésen és a rendezvényen Sárosi István és Fazekas József családjukkal képviselte a Vecsési Borbarátok Egyesületét.

Eredmények:

Petz Családi Pincészet – Cabernet Sauvignon – ezüst, 17,65
Petz Családi Pincészet – Olaszrizling – bronz, 17,20
Fazekas József – Zweigelt Rosé – arany, 18,60
Fazekas József – Cabernet Cuvée – arany, 18,60
Fazekas József – Cabernet Franc – arany, 18,75
Fazekas József – Olaszrizling – ezüst, 18,30

Köszönjük és gratulálunk!

szalontai