Mozgalmas február volt a könyvtárban

Színes programokkal vártuk az érdeklődőket könyvtárunkban.

Igyekeztünk minél több korosztálynak programokat kínálni, és nagy örömünkre szolgál, hogy sokan ellátogattak hozzánk februárban is.

Február 20-án tartotta első találkozóját a horgolóklub Fazekas Anna vezetésével. Nagy érdeklődés övezte a találkozót, még a fiatalabb korosztályból is érkeztek gyerekek, akik nagyon nyitottak voltak a tanulásra. A nagy érdeklődésre való tekintettel márciustól heti rendszerességgel, minden kedden 17 órától tartjuk a horgolóklub találkozóját. Anna segítségével hétről hétre sajátíthatjuk el a horgolás alapjait, és készíthetünk csodás alkotásokat. Ezúton is köszönjük neki a sok segítséget! Találkozóinkra szeretettel várunk minden érdeklődőt, kezdőt és haladót egyaránt, a részvétel ingyenes! (Saját horgolótűre és normál fonalra van szükség.)

Február 23-án a G. Ferenczy Hanna Irodalmi Kör megalakulásának 10. évfordulóját ünnepelte. 10 éve hallhatjuk és olvashatjuk a kör tagjainak szebbnél szebb verseit és 10 éve ad otthon találkozóiknak a Róder Imre Városi Könyvtár. Ismét egy csodálatos, meghitt estén vehettünk részt, melynek végén a torta sem maradhatott el. Köszönjük az irodalmi kör tagjainak, a Concerto Harmónia Énekegyüttesnek és Lenkefi Istvánnak az élményt!

Február 25-én a Bálint Ágnes Kulturális Központban nagyszabású rendezvény bonyolítottak le a kínai holdújév, vagyis a tavaszünnep tiszteletére. Könyvtárunk is szívesen csatlakozott az eseményhez: a családokat egész napos kézműves-foglalkozással vártuk, délután három órától pedig Domján József emlékkiállítás megnyitójára került sor. A kiállítást Magyar Kálmán, az Amerikai Magyar Múzeum igazgatója nyitotta meg, aki előadásában bemutatta magát a művészt, és a kiállított képekről is többet megtudhattunk. A kiállítás a könyvtár nyitvatartási idejében, március végéig szabadon megtekinthető.

Könyvtári órák

Várjuk óvodás- és iskolai csoportok jelentkezését könyvtárismereti órákra. A foglalkozásokon különböző tematikus foglalkozások közül lehet választani, melyeken keresztül a gyerekek játszva ismerhetik meg a könyvtárat. Bővebb információ és időpont-egyeztetés: Balogh Barbara – 06-70/631-5222, info@bbarbara.hu

Elérhetőségeink:

Róder Imre Városi Könyvtár
2220 Vecsés, Telepi út 43.
06-29/354-391
www.vecsesikonyvtar.hu
www.facebook.com/roderimre

Írás és fotók: Balogh Barbara