Január első hetére az összes jegy elkelt

2018. február első hétvégéje miről is szólhatna másról, minta Vecsési Svábbálról. Az immár 41. alkalommal megrendezett esemény még nekünk szervezőknek is meglepetést és nagy örömet okozott, hiszen az óriási érdeklődésre való tekintettel, január első hetére az összes jegy elkelt.

A bálnak a Bálint Ágnes Kulturális Központ adott otthont. A bálon jelen volt Szlahó Csaba polgármester és Kreisz László Taksony polgármestere is.

Az estet Frühwirth Mihály, a Kulturverein elnöke nyitotta meg, majd Tófalvi Mónika, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke is köszöntötte a vendégeket. Az idei bál főszervezője most is Lumpen-Klumpen tánccsoport volt, de a munkát társszervezőként segítette NNÖ is. Az ezt követő műsorban először a Rosmerein tánccsoport lépett fel. Színvonalas programjukban a Rétesevés hagyományát elevenítették fel. Külön köszönet Doróné Zemmel Katalinnak, aki nagyon lelkesen vezeti a csoportot. A műsor után elfogyaszthattuk a Fütte Bisztró által felszolgált vacsorát.

A jó hangulatról megszokott módon a Brunner zenekar gondoskodott, a bálozók hajnalig keringőztek és polkáztak a jól ismert zenéjükre. Egész este tele volt a táncparkett, de amikor a tombolasorsolás után a zenekar elkezdte játszani a „vecsési táncokat”, lépni sem lehetett. Szinte az összes bálozó ott termett, és minden korosztály együtt táncolt. Levezetésképpen egy kis vonatozás is belefért a gyerekek nagy örömére, ugyanis tavaly óta már a 6-15 éves gyerekek is szívesen elkísérik szüleiket. Reméljük a lelkesedésük töretlen lesz 10-20 év múlva is, hiszen ha mi kiöregszünk, valakinek át kell adnunk a stafétát, hogy tovább vigyék ezt a szép hagyományt és évről évre megszervezzék a Svábbált.

Természetesen idén is a főszervező Lumpen Klumpen tánccsoport felajánlotta a bál bevételének egy részét valamilyen jótékony célra. „Úgy döntöttünk, hogy a Falusi Templom festését támogatjuk ebből a pénzből. Reméljük vendégeink jól érezte magukat és szeretettel várunk mindenkit 2019-ben is.”

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a rengeteg felajánlásért:

Ábrahám Krisztina fodrász, AGRO-Team Rajnai Bt., A/B 2004 BT, Abonyi Bettina kozmetikus, Abonyiné Bátonyi Erzsébet mesterfodrász, Arisona Bowling Club, AXIÁL, Bálint Ágnes Kulturális Központ, Borháló Vecsés, Brunner & Brunner Bt., Darányi Henriett, Déri Tímea, Fajt Élelmiszer Üzletház, Fazekas Annamária, Fazekas Mátyásné, Frézia Virágüzlet / E-Dekoráció, Fischer Ker KFT, Früh-Ker Kft., Frühwirth Mihályné, FÜTTE Bisztró, Gabriell Cukrászda, Halász Családi gazdaság, Hangulat Ajándékkuckó, Házi Savanyúság Kft., Ilzi Kraut Kft., Kaiser Autósbolt, Keve Papír Kft., Közép Tmk Kft., Kulturverein Wetschesch, LaVitesse Speedfitness Stúdió, Maltacourt Hungary KFT, Marosi Attila, Mérai Kft., Rézner Bt., Silvána Virágüzlet, Szabó Mihály, Somogyi család, Német Nemzetiségi Önkormányzat, Petz Márton, Rajnai Andrea fodrász, Rosmerein tánccsoport, Schneider Andrea és Schneider Richárd, Stáció Hotel, Strom Kft., Stiller család- UNIQA, Stromi Kft., Szépségműhely-Zrínyi u.,Tasnádi Zsuzsi műkörmös, Teleki Kálmán – Mr. Sauer, Tófalvi Mónika, Tóth Rebeka fodrász, Tősér Ágnes gyógymasszőr, Torzsa Étterem, Trünkel Osztrák Élelmiszer Szaküzlet(Lőrinci Piac), Válóczy Gumiszerviz, Varju Zoltán-fényképész, Vecsés Város Önk.-Oktatási Bizottság, Vecsési Fallabda Klub, VESAV Kft., Zentai Tamás, Zumba Zsu.

Vári Gréta, fotó: Varjú Viktória