Befejeződött a Polgármesteri Hivatal és az Andrássy Gyula Általános Iskola energetikai korszerűsítése

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében 2017 tavaszán kezdődött.

A város 237,3 millió forint európai uniós támogatást nyert a KEHOP-5.2.9-16 számú konstrukció keretében a polgármesteri hivatal és a Vecsési Andrássy Gyula Általános Iskola épületének energetikai korszerűsítésére. A fejlesztés az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával és a Magyar Állam társfinanszírozásával valósult meg.

 

A kivitelezést követően, az előírásoknak megfelelően, mindkét épület energetikai tanúsítványt kapott, mely szerint az általános iskola „CC” besorolást ért el. A polgármesteri hivatal épülete még ennél is jobban teljesített, „BB” besorolást kapott. Ennek a kiváló értéknek az eléréséhez persze hozzájárult a tavalyi évben, önerőből végrehajtott fűtéskorszerűsítés is, mely keretében a régi gázfűtést, nagy hatásfokú, energiatakarékos fűtő-hűtő, ún. VRV rendszerre cserélték le.

A pályázat lehetővé tette, hogy ezzel a két intézménnyel immár a város szinte összes közintézménye megújuljon, és korszerű, energiatakarékos épületként működjön. Ezzel megfelelnek egyrészt az uniós energiahatékonysági célkitűzéseknek, másrészt a város is új értékeket teremtett.