Tizenkettedik alkalommal rendezték meg május utolsó hétvégéjén a város határain túl is híressé vált Bálint Ágnes Mesefesztivál.

Azt gondolnánk nehéz minden évben újabb és jobb attrakciókat elhozni a rendezvényre, ám a lelkes szervezőknek hála, az évről-évre visszalátogatók is találtak maguknak két napra elég elfoglaltságot. A városháza előtt frissen telepített puha, zöld gyepszőnyegen henteregni, bábelőadásokat hallgatni, felnőtteket is lekötő népi játékokon játszani, fogócskázni, koncerteken csápolni, finom falatokat harapni, erről és még sokkal többről szólt ez a gyereknapi hétvége.

Szokás szerint nem csak a főtéren, hanem a Bálint Ágnes Emlékházban is zajlottak a programok. Közlekedési eszközben nem volt hiány, hiszen retro buszok és kisvonat egyaránt biztosította a helyszínek közötti bulis közlekedést.

Szemmel láthatóan a szervezők szívüket-lelküket beleadva készültek az eseményre. A kézzel készült dekorációs elemekkel, a rendezvény óriási mérete ellenére, hangulatossá és otthonossá varázsolták a teret. A kedvenc zenekarok előadásainál megtelt a nagyszínpad előtti tér és bulizott együtt kicsi és nagy.

Bár gyereknapi rendezvény volt, felnőttként is élmény kilátogatni, jövőre ne hagyják ki!

VPZs, fotó: Kállay-Tóth Anett