Felfüggesztette az állam a kanyarodósáv építését

Az országgyűlési választás előtti Vecsés ígéretet kapott a kanyarodó sáv megépítésére, de most úgy fest, hogy marad minden a régiben a nagysorompónál

Februárban még arról adhattunk hírt olvasóinknak, hogy idén elkészülhet a Dózsa György úti nagysorompónál a kanyarodósáv, ezáltal biztonságosabbá válna a vasúti átjárón történő áthaladás és a bosszantó torlódások is csökkennének.

Ezzel szemben most arról kell tájékoztatnunk a Vecsési Tájékoztató olvasóit, hogy az állam a nehéz gazdasági helyzetre hivatkozva ezt a beruházást is felfüggesztette.

Mint ismert, a központi költségvetés kiadásainak csökkentése miatt az állam idén ezermilliárdos nagyságrendben halaszt el beruházásokat. Folyamatban lévőket nem állítanak le, így a kézilabda munkacsarnok és a tanuszoda kivitelezése folytatódhat, de új beruházásokat egyelőre nem kezdenek el.

Szlahó Csaba polgármestert a Magyar Közút Nonprofit Zrt. ügyvezető igazgatója korábban arról tájékoztatta, hogy 54 beruházásból kettőt meghagyott az állam, az egyik a vecsési kanyarodósáv volt, de végül a következő körben ezt is felfüggesztették. Vecsés önkormányzata több éven át dolgozott a beruházás megvalósításáért, a tervek elkészítése több millió forintba került, a munkálatokat nyár elején kezdhették volna. Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor kerül újra napirendre a kanyarodósáv kialakítása.

N.