Zárt kapuk mögött emlékeztek a márciusi ifjakra

Hátsó sor: Skribekné Komár Ágnes, Frühwirthné Halász Melinda, Mohainé Jakab Anikó. Első sor: Nagy Károly, dr. Szűcs Lajos, Szlahó Csaba, Sztyehlikné Hegyi Krisztina, Kovács Márton

A vecsésiek védelme érdekében az ilyenkor megszokott ünneplő tömeg nélkül, zárt kapuk mögött helyezték el az emlékezés koszorúit március 15-én a Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium udvarán található Petőfi szobornál.

A koszorúzást megelőzően Szlahó Csaba polgármester és dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő a Williams Televízió kamerája előtt mondott rövid ünnepi köszöntőt.

– Zárt kapuk mögött állok, mert sajnos ebben az évben így kell ünnepelnünk. De jómagam és a képviselő-testület azon tagjai, akik el tudtak jönni, fejet hajtunk a márciusi ifjak előtt, mert úgy gondoljuk, állampolgári kötelességünk tisztelegni az ő bátorságuk előtt. Remélem, hogy jövőre újra együtt, a szabad levegőn tudunk ünnepelni a szabadságharc évfordulóján – mondta Szlahó Csaba polgármester.

Dr. Szűcs Lajos a magyar nemzet egyik legfontosabb ünnepének nevezte március 15-ét.

– Bár ma nem lehetünk együtt, de Kossuth Lajos szavaival emlékezzünk a szabadságharcra: „Legyen hű a nemzet önmagához; még mindent meg lehet menteni. Veszve csak azon nemzet lehet, amely lemondott önmagáról.”

A köszöntők után az önkormányzat és a polgármesteri hivatal nevében Szlahó Csaba polgármester, Frühwirthné Halász Melinda alpolgármester és Mohainé Jakab Anikó Vecsés Város jegyzője helyezett el koszorút a Petőfi szobornál.

A koszorúzáson részt vett Skribekné Komár Ágnes, Kovács Márton és Nagy Károly önkormányzati képviselő, Sztyehlikné Hegyi Krisztina, a Petőfi iskola igazgatója, valamint a Labdarózsa Népdalkör és Citerazenekar képviselői.

VN