Február végén derül ki, mennyiből gazdálkodhat idén az önkormányzat

Javában zajlik az önkormányzat 2020. évi költségvetésének előkészítése.

A képviselő-testület február 10-én megtartotta szokásos munkaértekezletét, ahol mindenki elmondhatta a véleményét a költségvetés tervezetéről. A részletekről Alattyányi István, a gazdasági bizottság elnöke tájékoztatta lapunkat.

– Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a város érdekeit szem előtt tartó, kiegyensúlyozott költségvetés kialakításán dolgozunk. Az előkészítő fázisban általában mindig hiány mutatkozik a büdzsében, ezért ilyenkor az a feladatunk, hogy a polgármesteri hivatal munkatársainak segítségével megteremtsük az egyensúlyt a kiadások és a bevételek között. Emellett nagyon fontos szempont, hogy az önkormányzati intézmények zavartalan működéséhez kiegyensúlyozott és stabil feltételeket tudjunk biztosítani. Ennek érdekében felmérjük az intézmények igényeit, egyeztetünk az óvodák, a bölcsőde, a szociális- és egészségügyi, valamint a kulturális intézmények vezetőivel. Most még viszonylag szűk a mozgásterünk, csak a zárszámadás után látjuk igazán az elmúlt év pénzügyi eredményeit. A nagyobb pénzeszközök sorsáról is csak ezt követően tudunk dönteni, a zárszámadás után tudjuk kiegészíteni az anyagi forrásokat azokon a területeken, ahol most az egyensúly megteremtése miatt csökkentenünk kell, és azt is csak később tudjuk pontosan meghatározni, hogy idén mekkora összeget fordíthatunk a városi beruházásokra – mondta Alattyányi István.

Vecsés 2020. évi költségvetését a februári testületi ülésen fogadják el a képviselők. Részletes tájékoztatást a Vecsési Tájékoztató márciusi számában olvashatnak.

varga