Gyerekzsivajtól volt hangos a felújított játszótér

Frühwirthné Halász Melinda képviselő és Szlahó Csaba polgármester adta át a felújított játszóteret

Szeptember második hétvégéje a gyerekekről szólt Vecsésen.

Pénteken a Bálint Ágnes óvodában tartottak sportágválasztó napot, szombaton az Epresben várták az aprónépet a felújított játszótér átadására. Mindezeken túl pedig két napon át pörögtek-forogtak a körhinták a Vecsési Búcsúban. Az időjárás is kegyes volt a három eseményhez, a nyári meleget idéző napsütésben sokan választották időtöltésnek a szabadtéri programokat.

A gyerekek egyik nagy kedvence a játszóvár

Az Epresben található játszótér átépítésére azért is volt szükség, hogy minél több korosztálynak nyújtson játéklehetőséget és akár az egész család komfortosabban használhassa, mint korábban – mondta Frühwirthné Halász Melinda önkormányzati képviselő. A megújult játszótéren akár még a felnőttek is kikapcsolódhatnak gyermekeikkel, például azon a hintán, amelyre a kismamák és akár a kispapák is felülhetnek gyermekükkel együtt. A két mászóvár két korosztályt szolgál ki, az egyik a kisebbeknek, míg a másik a kisiskolások igényeinek megfelelően lett kialakítva. A beépített játékokat a Hags svég játékgyártó vállalat szállította, amely az eszközök fejlesztése során a biztonságon túl a játékra, a játszva tanulásra is nagy hangsúlyt fektet.

Az arcfestésnek köszönhetően bármelyik gyerek lehetett cica, kutya, tündér, de akár Pókember is

Az átépítés során megőriztek mindent, ami használható volt, így a játszótéren megmaradt a korábbi viacolor burkolat, a kerítés és a homokozó. A rossz állapotban levő játékokat leselejtezték, a használhatókat pedig a Vecsési Falusi Nemzetiségi Óvoda udvarán állítják fel. A játszóeszközök alatt elterített ütéscsillapító burkolat kétszer rostált homokos kavics, amely amellett hogy biztonságos, jó időben mezítlábas játék esetén a kicsik mozgásfejlődésére is jótékony hatással van. Az erős napfénytől egyelőre napvitorlák védik a gyerekeket és az eszközöket, de a játszótér körül több facsemetét is ültettek, amelyek hűsítő árnyékot adnak majd a nagy hőségben, mikor elérték a kellő magasságot.

A játszótér ünnepélyes átadásán Szlahó Csaba polgármester és Frühwirthné Halász Melinda köszöntette az eseményre érkezett gyerekeket – és szüleiket –,akik a nemzeti színű szalag átvágása után azonnal megtöltötték élettel a megújult játszóteret.

N.