Indul a tavaszi pontvadászat

A Vecsés SE férfi kézilabdázói a ligakupában találtak magukra, a nők pedig a bajnokságban léphetnének előre egy jól sikerült tavaszi rajttal.  

A Vecsés SE férfi kézilabdacsapata számára február 3-án kezdődött meg a tavaszi idény, de a téli alapozás sem telt el mérkőzések nélkül. Edzőmeccsek helyett a ligakupában kellett helytállnia a gárdának. Antal Zoltán szakosztályvezető elmondta, tekintettel a téli felkészülésre, a ligakupa-mérkőzéseket nem a legideálisabb időpontban rendezték, ettől függetlenül nem lehet okuk a panaszra, hiszen két győzelem és egy döntetlen volt a Vecsés SE mérlege januári mérkőzéseken. A jó szereplésnek köszönhetően csoportelsőként lépett a negyeddöntőbe a csapat, ahol azóta egy újabb sikert is elkönyvelhetett a gárda a Veszprémi KKFT Felsőörs csapata ellen.  A negyeddöntő első mérkőzésén 31-29 arányban múlták felül hazai pályán ellenfelüket a vecsésiek, így még korántsem biztos a továbbjutás, de legalább nálunk van az előny, ha csak kétgólos is. A visszavágót február 19-én rendezik Veszprémben.

A tavaszi idénykezdet nem sikerült ilyen jól, az első bajnoki mérkőzésen 33-19-re kaptunk ki idegenben a Dabasi KC VSE-től, majd egy héttel később, február 9-én a monori sportcsarnokban egy szoros mérkőzést követően, mindössze egy góllal bizonyult jobbnak a Cegléd (Vecsés SE-Ceglédi KKSE 24-25).

Február 23-án Csurgóra utazik a csapat, február 28-án pedig Budakalászt fogadják. A 4. helyezett Csurgói KK ellen várhatóan nem sok babér terem, a 13. Budakalász ellen azonban lehet keresnivalónk.

Riválisok ellen kezd a női csapat

Női kézilabdázóink február 17-én lépnek pályára először a tavaszi idényben. A pontvadászatot az első helyezett Tempo KSE ellen kezdik, győzelem esetén egy pontra megközelíthetné ellenfelét Vecsés. Jelenleg nagy a tömörülés az élmezőnyben, a Vecsés SE 15 pontjával az 5. helyen áll, a 2-4. helyezett csapatok 16 egységet gyűjtöttek, az első helyezett Tempo KSE pedig 18 pontot.

– A következő két mérkőzésünket riválisok ellen játsszuk, így ezek sorsdöntőek lehetnek. A listavezető Tempo KSE után február 24-én a jelenleg harmadik helyen álló Inárcs lesz az ellenfelünk. Két győzelemmel előzhetünk és akár az 1-2. helyre is odaérhetünk. A csapat kemény felkészülésen van túl, sajnos Czudor Alexandra megsérült, megműtötték, így idén már nem léphet pályára, ezért a posztjára új játékost kellett igazolnunk. Beálló posztra is igazoltunk új játékost, a jó szereplés reményében állunk a tavaszi mérkőzések elé – mondta Antal Zoltán, és a tabellát elnézve erre minden esélye megvan a csapatnak.