Lezárult az idény, a feljutás kérdése nyár végén dőlhet el

Második helyen zárták az idényt a vecsési asztaliteniszezők, augusztusban helybetöltő mérkőzést játszhatnak a magasabb osztályba lépésért.

Az NBIII. Közép-Magyarország csoportjában szereplő Vecsés SE I. férfi asztalitenisz csapata 43 egységet gyűjtött a pontvadászatban, így az Eurokapu Szentendre II-t megelőzve a bajnok Dabas-Sári AC I. mögött a képzeletbeli dobogó második helyére állhatott. A Hegedűs Tamás, Herczeg Attila, Spengler György és Urbán László alkotta csapat sorsa helybetöltő mérkőzésen dőlhet el, augusztusban derül ki, melyik csapattal kell megmérkőzniük az NBII-es szereplésért.

Nem sikerült ilyen jól az idény a Pest Megye I/B-ben szereplő Vecsés SE II. csapatának: 22 mérkőzés alatt 34 pontot gyűjtöttek, ezzel a 10. helyen végeztek. Az együttes hosszú időn keresztül nélkülözte két meghatározó játékosát, ez az eredményeken is meglátszott.

Május 27-én Pest megyei utánpótlástornán szerepeltek a vecsési asztaliteniszezők. A 8-13 éves kategóriában Zelei Szabolcs és Oláh Barnabás 4. lett, a 14-18 éves korosztály csapatai között induló Fazekas Kristóf és Zeke Dávid pedig a 8. helyen végzett.

Vámosmikolán rendezték meg az Ipoly kupát, június 16-án a női DC versenyt a 3. helyen zárta Nedolai Edit (Vecsés) és Máthé Zsófia (Gödöllő) csapata.

Nyáron egy kis időre képletesen szögre akasztják az ütőket a vecsési asztaliteniszezők, a következő idény első mérkőzéseit szeptemberben rendezik. Novemberben nem marad el a vecsési Káposzta kupa, melyen a korábbi évekkel ellentétben most a fiatal korosztályok is asztalhoz léphetnek. Szükségük is lenne az erőpróbára, hiszen a gyermekek számára kevés lehetőség nyílik a versenyzésre.

BRT